Hernepestopizza, tomaatteja ja lohta

40 minuuttia
767,2 kcal

Pestoa tuoreista herneistä ja lohta. Kesäisempää pizzaa saa etsiä! Katso resepti täältä.

Kesäpizzasta pala leikattuna
Kesäpizzasta pala leikattuna

Hernepestopizza, tomaatteja ja lohta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Pohja:

  • 2 suurta bataattia (keitettynä ja soseutettuna
  • 5 munaa
  • 1½ dl täysjyväspelttijauhoa
  • 1½ dl ruisjauhoa
  • 1 rkl psylliuminkuorijauhetta
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa

Hernepesto:

  • 400 g tuoreita tai pakasteherneitä (tuoreet kiehautettava ensin)
  • 30 g paahdettuja pinjansiemeniä
  • 2 kynsi valkosipulinkynttä
  • 25 g parmesaaniraastetta
  • 1 kourallinen basilikanlehtiä
  • 1 kourallinen mintunlehtiä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sitruunamehua
  • ½ tl merisuolaa

Päälle:

  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 100 g herneitä
  • 1 kourallinen (punajuuren) ituja
  • 200 g savulohta

Valmistus

Pohja:

  • Sekoita ainekset ja levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  • Taikina on hyvin tahmeaa eikä sitä voi levittää käsin.
  • Käytä nuolijaa ja kostuta sitä välillä veteen, niin saat muotoiltua taikinasta pyöreän pizzan.
  • Paista pohjaa 200 asteessa 20-30 min pohjan paksuuden mukaan.

Hernepesto:

  • Sekoita tehosekoittimella herneet, pinjansiemenet, valkosipuli ja parmesaani sekä basilikan- ja mintunlehdet, oliiviöljy ja tilkka sitruunamehua. Mausta suolalla.
  • Levitä pesto paistetulle pizzapohjalle, ja lisää sen päälle täytteet. Tarjoile heti salaatin kera.

LUE MYÖS: 4 herkullista kukkakaalipizzan reseptiä