Tsatsiki antaa makua ateriaan

10 minuuttia
89 kcal

Jos olet välimerellisen keittiön ystävä, ihastut taatusti tähän dippiin! Kreikkalainen ja turkkilainen jogurtti on vaihdettu tässä versiossa rahkaan, joka sisältää enemmän proteiinia ja vähemmän rasvaa. Vaikka kaloreita on näin karsittu, mausta ei silti suinkaan ole tingitty!

Tzatziki-resepti

RAHKATSATSIKI Jos haluat kokeilla vähärasvaisempaa tsatsikia, korvaa kreikkalainen jogurtti rahkalla tai vähärasvaisella maustamattomalla jogurtilla.

© wichmann+bendtsen

Tsatsikia neljälle

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 dl rahkaa tai vähärasvaista maustamatonta jogurttia
  • 25 g fetaa
  • ½ valkosipulinkynsi
  • ¼ kurkkua
  • ½ tomaatti
  • 15 g kivettömiä oliiveja

Valmistus

  • Poista tomaatin siemenet ja pilko tomaatti ja kurkku.

  • Hienonna oliivit ja raasta valko­sipuli hienoksi raasteeksi.

  • Sekoita sauvasekoittimella rahka, feta ja valkosipuli täyteläiseksi ja tasaiseksi massaksi ja sekoita lopuksi joukkoon muut ainekset. Tarjoile heti.

VINKKI! Vaihda osa rahkasta raejuustoon, niin saat tsatsikiin lisää rakennetta.

Energiaa 89 kcal
Proteiinia 10,3 g
Rasvaa 3,3 g
Hiilihydraattia 4,9 g
Kuitua 0,8 g


Dippiä ja vihanneksia
© wichmann+bendtsen

5 hyvää syytä dippailuun

  • Lisää kasviksia kuin huomaamatta Herkullinen dippi saa kypsentämättömät kasvikset maittamaan paremmin.

  • Lisää makua ja kylläisyyttä Kun mausteita ja yrttejä ei säästellä, dippiin saadaan muhkeasti makua, joka edistää myös kylläisyyden tunnetta.

  • Vaihtoehto kastikkeille Terveellinen dippi on huomattavasti kevyempää kuin esimerkiksi bearnaise­kastike.

  • Väriä lautaselle
    Värikäs dippi ilahduttaa sekä silmää että suuta.

  • Ekstratukea terveydelle Aineksista riippuen dippi voi olla suoranainen vitamiini- ja kivennäisainepommi.