Tzatziki-resepti
Rahkatsatsiki

Jos haluat kokeilla vähärasvaisempaa tsatsikia, korvaa kreikkalainen jogurtti rahkalla tai vähärasvaisella maustamattomalla jogurtilla.

© wichmann+bendtsen

Tsatsiki antaa makua ateriaan

Jos olet välimerellisen keittiön ystävä, ihastut taatusti tähän dippiin! Kreikkalainen ja turkkilainen jogurtti on vaihdettu tässä versiossa rahkaan, joka sisältää enemmän proteiinia ja vähemmän rasvaa. Vaikka kaloreita on näin karsittu, mausta ei silti suinkaan ole tingitty!

Tsatsikia neljälle

2½ dl rahkaa tai vähärasvaista maustamatonta jogurttia
50 g fetaa
1 valkosipulinkynsi
½ kurkkua
1 tomaatti
30 g kivettömiä oliiveja

Valmistus

  • Poista tomaatin siemenet ja pilko tomaatti ja kurkku.
  • Hienonna oliivit ja raasta valko­sipuli hienoksi raasteeksi.
  • Sekoita sauvasekoittimella rahka, feta ja valkosipuli täyteläiseksi ja tasaiseksi massaksi ja sekoita lopuksi joukkoon muut ainekset. Tarjoile heti.

VINKKI! Vaihda osa rahkasta raejuustoon, niin saat tsatsikiin lisää rakennetta.


Ravintosisältö/annos

Energiaa 89 kcal
Proteiinia 10,3 g
Rasvaa 3,3 g
Hiilihydraattia 4,9 g
Kuitua 0,8 g

Maun lisäksi dippailuun on ainakin 5 muutakin hyvää syytä

Dippiä ja vihanneksia
© wichmann+bendtsen
 

5 hyvää syytä dippailuun

  • Lisää kasviksia kuin huomaamatta
    Herkullinen dippi saa kypsentämättömät kasvikset maittamaan paremmin.
  • Lisää makua ja kylläisyyttä
    Kun mausteita ja yrttejä ei säästellä, dippiin saadaan muhkeasti makua, joka edistää myös kylläisyyden tunnetta.
  • Vaihtoehto kastikkeille
    Terveellinen dippi on huomattavasti kevyempää kuin esimerkiksi bearnaise­kastike.
  • Väriä lautaselle
    Värikäs dippi ilahduttaa sekä silmää että suuta.

  • Ekstratukea terveydelle
    Aineksista riippuen dippi voi olla suoranainen vitamiini- ja kivennäisainepommi. 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee