Tsatsikia neljälle
4 annosta
TARVITTAVA AIKA
Aika yhteensä: 10 minuuttia
AINEKSET
2½ dl rahkaa tai vähärasvaista maustamatonta jogurttia
50 g fetaa
1 valkosipulinkynsi
½ kurkkua
1 tomaatti
30 g kivettömiä oliiveja
Valmistus
- Poista tomaatin siemenet ja pilko tomaatti ja kurkku.
- Hienonna oliivit ja raasta valkosipuli hienoksi raasteeksi.
- Sekoita sauvasekoittimella rahka, feta ja valkosipuli täyteläiseksi ja tasaiseksi massaksi ja sekoita lopuksi joukkoon muut ainekset. Tarjoile heti.
VINKKI! Vaihda osa rahkasta raejuustoon, niin saat tsatsikiin lisää rakennetta.
Energiaa 89 kcal
Proteiinia 10,3 g
Rasvaa 3,3 g
Hiilihydraattia 4,9 g
Kuitua 0,8 g
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 89 kcal
Proteiinia: 10,3 g
Rasvaa: 3,3 g
Hiilihydraattia: 4,9 g
Kuitua: 0,8 g

© wichmann+bendtsen
5 hyvää syytä dippailuun
-
Lisää kasviksia kuin huomaamatta
Herkullinen dippi saa kypsentämättömät kasvikset maittamaan paremmin.
-
Lisää makua ja kylläisyyttä
Kun mausteita ja yrttejä ei säästellä, dippiin saadaan muhkeasti makua, joka edistää myös kylläisyyden tunnetta.
-
Vaihtoehto kastikkeille
Terveellinen dippi on huomattavasti kevyempää kuin esimerkiksi bearnaisekastike.
-
Väriä lautaselle
Värikäs dippi ilahduttaa sekä silmää että suuta.
-
Ekstratukea terveydelle
Aineksista riippuen dippi voi olla suoranainen vitamiini- ja kivennäisainepommi.