Keittokuuri - kanaliemi
© wichmann+bendtsen

Herkullinen kanaliemi

Toisten mielestä tämä on pelkkää kanan makuista vettä, kun taas toisten mielestä hyvä kanaliemi on yksi parhaista keitoista. Ainakin se on helppo valmistaa! Hyvää ruokahalua!

torstai 3. marraskuuta 2016 teksti Anne Larsen & Martin Kreutzer

Herkullinen kanaliemi

1 annos/4-5 dl
1 kana (tai broileri)
1 keltasipuli
1 porkkana
2 lehtisellerin vartta
1 juuripersilja
1 nippu timjamia
2 laakerinlehteä
10 mustapippuria
Merisuolaa

Kanaliemen valmistus

  • Pane kana isoon kattilaan. 
  • Paloittele sipuli, lehtiselleri ja juuripersilja ja lisää ne kattilaan. 
  • Lisää joukkoon yksi lohkottu sipuli kuorineen, niin liemi saa paitsi makua myös kauniin keltaista väriä. 
  • Sido timjami puuvillalangalla nipuksi ja lisää se ja laakerinlehdet sekä pippurit kattilaan.
  • Kaada päälle vettä, kunnes ainekset juuri ja juuri peittyvät. 
  • Jos vettä on liikaa, keiton maku jää vaatimattomaksi.
  • Keitä tunti.
  • Ota kana liemestä ja ota lihat talteen. 

Etkö tiedä, mihin käyttäisit kanan? Kokeile tätä herkullista kanasalaattia.

  • Pane nahka ja luut takaisin kattilaan ja keitä vielä kolme tuntia.
  • Anna keiton jäähtyä. 
  • Siivilöi se ja jaa rasioihin.
  • Liemi säilyy jääkaapissa kolme päivää ja pakastimessa kolme kuukautta.
  • Nautitaan kylmänä tai kuumana. 
  • Nauti aamiaiseksi 4-5 desin annos kanalientä.
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 36 kcal
Proteiinia: 2,8 g
Rasvaa: 2,6 g
Hiilihydraattia: 1,8 g
Kuitua: 0,4 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee