Kvinoa-muna-mustikkapuuro ja skyriä

10 minuuttia
370 kcal

Rankasti treenaava tarvitsee ravitsevan aamiaisen.

Sinulle, joka liikut paljon.

Kvinoa-muna-mustikkapuuro ja skyriä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 1 dl ruishiutaleita
  • 1 dl esikypsennettyjä vehnäsuurimoita
  • ½ dl mustaa kvinoaa keitettynä
  • 2 dl mustikoita
  • 2 dl soijamaitoa
  • 1 dl vettä
  • Ripaus vaniljajauhetta
  • tl suolaa
  • Ripaus steviasokeria
  • 2 suuri muna

Skyrkastike

  • 4 rkl skyriä (40 g )
  • ½ luomulimetin mehua ja kuorta
  • Ripaus steviasokeria
  • Ripaus vaniljajauhetta

Lisukkeeksi

  • 200 g hedelmiä ja marjoja: mustikoita, vadelmia, appelsiinia, mangoa tms (ripaus kanelia).

Valmistus

  • Mittaa puuroainekset (munaa lukuunottamatta) kattilaan ja kuumenna ne kiehuvaksi miedolla lämmöllä.

  • Sekoita puuroa koko ajan. Kun se alkaa saeta, riko joukkoon muna.

  • Anna puuron kiehua vielä minuutti, nosta se sitten liedeltä ja anna jäähtyä hetki.

  • Sekoita sillä aikaa mausteet skyriin ja pilko hedelmät. Kaada puuro kulhoon ja kastike sen päälle.

  • Koristele marjoilla ja hedelmillä. Pinnalle voi ripotella vielä kanelia.