Kvinoa-muna-mustikkapuuro ja skyriä
1 annos
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 5 minuuttia
Valmistusaika: 5 minuuttia
Aika yhteensä: 10 minuuttia
AINEKSET
½ dl ruishiutaleita
½ dl esikypsennettyjä vehnäsuurimoita
¼ dl mustaa kvinoaa keitettynä
1 dl mustikoita
1 dl soijamaitoa
½ dl vettä
Ripaus vaniljajauhetta
¼-½ tl suolaa
Ripaus steviasokeria
1 suuri muna
Skyrkastike
2 rkl skyriä (40 g )
¼ luomulimetin mehua ja kuorta
Ripaus steviasokeria
Ripaus vaniljajauhetta
Lisukkeeksi
100 g hedelmiä ja marjoja: mustikoita, vadelmia, appelsiinia, mangoa tms (ripaus kanelia).
Valmistus
- Mittaa puuroainekset (munaa lukuunottamatta) kattilaan ja kuumenna ne kiehuvaksi miedolla lämmöllä.
- Sekoita puuroa koko ajan. Kun se alkaa saeta, riko joukkoon muna.
- Anna puuron kiehua vielä minuutti, nosta se sitten liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
- Sekoita sillä aikaa mausteet skyriin ja pilko hedelmät. Kaada puuro kulhoon ja kastike sen päälle.
- Koristele marjoilla ja hedelmillä. Pinnalle voi ripotella vielä kanelia.
ravintosisältö/annos
Energiaa: 370 kcal
Proteiinia: 21 g
Rasvaa: 11 g
Hiilihydraattia: 49 g
Kuitua: 8,6 g