Kalaa kipuihin.

Mikä kala on terveellisintä?

Kun kala ei maistu kuin korkeintaan kerran viikossa, mistä kalasta saa parhaat terveyshyödyt?

tiistai 22. lokakuuta 2013 teksti KUNTO PLUS

Ravitsemusasiantuntijan vastaus


Kala sisältää arvokkaita ravintoaineita, joita on vaikea saada muista elintarvikkeista. Kaksi tärkeintä ainetta, joita saa erityisesti rasvaisesta kalasta, ovat omega-3-rasvahapot ja D-vitamiini.

Jos kalaa käyttää vain harvoin, on viisainta valita rasvaista kalaa, koska siinä on eniten terveellisiä ravintoaineita. Rasvaisia kaloja ovat esimerkiksi lohi, kirjolohi, nieriä, taimen, silli, makrilli ja keskirasvaisia silakka, muikku ja siika.

Eniten D-vitamiinia on kuhassa, siiassa, silakassa ja lohessa, A-vitamiinia muikussa, E-vitamiinia on lohikaloissa ja siiassa.

Luonnonkala on terveellisempi valinta kuin kasvatettu kala. Tuoreesta kalasta höyryttämällä tai uunissa valmistettu valmistettu ruoka on terveellisempää kuin, paistettu tai graavattu tai savustettu kala.

Sardiini tai tonnikala ruisleivällä on hyvä täydennys viikottaiselle kalapäivälle.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee