Näin helposti voi estää munien rikkoontumisen keitettäessä
Ei enää keitinveteen kiehuneita kananmunia. Tämä kikka on tosi helppo ja toimii aina.
Ei enää keitinveteen kiehuneita kananmunia. Tämä kikka on tosi helppo ja toimii aina.
Kananmunista on paljon hyvää sanottavaa.
Munat ovat hyvää aamiaisruokaa, hyvää ruisleivän päällä ja munakkaana – ja päälle päätteeksi munat ovat todella terveellistä syötävää.
Tosin munien valmistaminen voi olla hankalaa.
Lue myös: Terveelliset ja herkulliset päivällisreseptit KUNTO PLUSsan viikon ruokalistoista
Kananmunien keittämisessä ongelmana on se, että kuori helposti rikkoutuu, kun kananmunan laskee kiehuvaan veteen, ja silloin kolmen minuutin munasta tulee vetinen kokemus.
Kuoren rikkoutuminen johtuu ilmakuplasta kuoren alla.
Jos munat ottaa suoraan jääkaapista ja laskee ne kiehuvaan veteen, ilmakupla kuoren alla laajenee kuumuudesta, ja kuori rapsahtaa rikki.
Kikka, jolla kananmunien rikkoutumisen keitettäessä voi estää, on totuttaa ne kuumaan vähemmän väkivaltaisesti.
Se käy helposti laittamalla kananmunat lämpimään veteen pariksi minuutiksi juuri ennen keittämistä.
Ja ihme tapahtuu: kananmunat pysyvät ehjinä.