Millä laitteella tehty mehu on terveellisintä?

Haluaisin hankkia mehulingon tai mehupuristimen. Kumpi säilyttää mehussa eniten ravinteita?

Mehustin, hedelmiä ja vihanneksia pöydällä
© Colourbox

Terveellisintä mehua valmistat mehupuristimella. Silloin mehussa säilyy jopa 95 prosenttia hedelmien ja kasvisten ravinteista, koska mehussa on muun muassa enemmän hedelmälihaa hieman smoothien tapaan, mikä tarkoittaa myös enemmän kuitua.Mehulingossa 10 - 15 prosenttia ravinteista häviää valmistuksessa, koska mehulinko käsittelee hedelmiä ja kasviksia hieman toisin kuin mehupuristin, ja koska mehu hapettuu.Herkuttele mehuilla: 20 herkullista mehuohjetta!

Linko pyörii 12 000 - 14 000 kierrosta minuutissa, mutta mehupuristimen kierrosnopeus on vain 80. Siksi mehun tekeminen puristimella vaatii hieman enemmän malttia. Puristimella mehulitran valmistus kestää 3 - 4 minuuttia, kun linko suoriutuu samasta noin 30 sekunnissa.Mehupuristimella tehty mehu säilyy 2 - 3 päivää jääkaapissa, kun taas mehulingon tuotos säilyy vain vuorokauden.

Kaipaatko pientä virkistystä tai kevyttä aloitusta painonpudotukselle? Kokeile pehmeää mehupaastoa!

Hyvinvointia koko kesäksi KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Juostessa kuunneltava juoksuohjelma
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

Juuri nyt voit saada KUNTO PLUSsan kaikki palvelut käyttöösi koko kesäksi vain 8,95 eurolla!

TARJOUS: 3 kk 8,95 €


Newsletter background