Miksi kannattaa valita valkoisia vihanneksia

Kukkakaali on vain yksi valkoisista vihanneksista, joilla voi tutkimusten mukaan olla merkittäviä terveyshyötyjä.

Kukkakaali

Kukkakaalissa on runsaasti C-vitamiinia, joka voi pienentää syöpäriskiä.

© Istock

Päivän aterioilla kannattaa popsia kukkakaalia, sillä European Journal of Cancer -lehdessä julkaistu tuore tutkimus osoittaa, että valkoisten vihannesten nauttiminen voi pienentää mahasyöpäriskiä.

Tutkimuksessa tarkasteltiin yli 32 000 mahasyöpäpotilaan ruokailutottumuksia. Tutkijat havaitsivat, että C-vitamiinipitoiset ruoat pienensivät osallistujilla mahasyövän riskiä. Mahasyövältä suojaava vaikutus näytti olevan eritoten hedelmillä ja valkoisilla vihanneksilla, kuten perunalla, sipulilla, sikurilla ja kukkakaalilla.

LUE MYÖS: 4 herkullista kukkakaalipizzan reseptiä

Tutkimus osoitti myös, että mahasyövälle altistavia tekijöitä ovat runsassuolaiset ruoat ja alkoholi, etenkin olut ja väkevät alkoholijuomat. Tutkimukseen osallistuneilla riski sairastua mahasyöpään kasvoi jopa 12,5 prosenttia jokaista päivän mittaan nautittua 5 gramman ylimääräistä suola-annosta kohden. Sitä vastoin jokainen 100 gramman hedelmäannos näytti pienentävän mahasyövän riskiä 5 prosenttia.

Lähde: www.ejcancer.com

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background