Miksi kannattaa valita valkoisia vihanneksia

Kukkakaali on vain yksi valkoisista vihanneksista, joilla voi tutkimusten mukaan olla merkittäviä terveyshyötyjä.

Kukkakaali

Kukkakaalissa on runsaasti C-vitamiinia, joka voi pienentää syöpäriskiä.

© Istock

Päivän aterioilla kannattaa popsia kukkakaalia, sillä European Journal of Cancer -lehdessä julkaistu tuore tutkimus osoittaa, että valkoisten vihannesten nauttiminen voi pienentää mahasyöpäriskiä.

Tutkimuksessa tarkasteltiin yli 32 000 mahasyöpäpotilaan ruokailutottumuksia. Tutkijat havaitsivat, että C-vitamiinipitoiset ruoat pienensivät osallistujilla mahasyövän riskiä. Mahasyövältä suojaava vaikutus näytti olevan eritoten hedelmillä ja valkoisilla vihanneksilla, kuten perunalla, sipulilla, sikurilla ja kukkakaalilla.

LUE MYÖS: 4 herkullista kukkakaalipizzan reseptiä

Tutkimus osoitti myös, että mahasyövälle altistavia tekijöitä ovat runsassuolaiset ruoat ja alkoholi, etenkin olut ja väkevät alkoholijuomat. Tutkimukseen osallistuneilla riski sairastua mahasyöpään kasvoi jopa 12,5 prosenttia jokaista päivän mittaan nautittua 5 gramman ylimääräistä suola-annosta kohden. Sitä vastoin jokainen 100 gramman hedelmäannos näytti pienentävän mahasyövän riskiä 5 prosenttia.

Lähde: www.ejcancer.com

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background