Kuuluvatko banaanit jääkaappiin?

Oletko säilyttänyt banaaneja jääkaapissa ja huomannut, että ne muuttuvat nopeasti ruskeiksi? Lue, tulisiko banaanit säilyttää jääkaapissa vai jossain muualla.

Nainen seisoo jääkaapin edessä hedelmiä käsissään

Banaanit on paras säilyttää muualla kuin jääkaapissa, sillä kylmässä niistä tulee ikävän värisiä ja makuisia. Banaaneihin voi kylmässä myös muodostua ruskeita laikkuja. Ihanteellinen säilytyslämpötila on 12–14 astetta, eli parhaita säilytyspaikkoja ovat kellari ja viileäkaappi, mutta myös huoneenlämpö käy hyvin. Jos olet ostanut liikaa banaaneja, niitä voi myös pakastaa. Kuori banaanit ennen pakastamista. Voit pakastaa banaanit viipaloituna tai työntää puolikkaita banaaneja jäätelötikkuun ja kuorruttaa jäätyneet "banaanipuikot" tummalla suklaalla. Pakastettuja viipaleita voi käyttää smoothieen tai heti sulamisen jälkeen esimerkiksi banaanikakkuun.

VIDEO: Näin valmistat viidessä minuutissa terveelliset ja superherkulliset banaaniletut

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background