Mustikka ja litteä vatsa

Aina kun hemmottelee itseään kourallisella mustikoita, tekee hyvää myös vyötärönympärykselleen.

Mustikoiden suotuisasta vaikutuksesta vyötäröön kertoo uusi yhdysvaltalaistutkimus, joka tosin tehtiin rotilla. Tutkimuksen mukaan rotilla, jotka saivat 2 prosenttia päivittäisestä energiastaan mustikoista, oli 90 päivän jälkeen vähemmän vaarallista vatsarasvaa kuin rotilla, jotka eivät syöneet mustikoita.

Lisäksi mustikoita popsineiden rottien kolesteroliarvot ja insuliiniherkkyys olivat verrokkeja paremmat. Tulos oli sama, riippumatta siitä olivatko rotat syöneet rasvaista tai vähärasvaista ruokaa mustikoiden lisäksi.

Lähde: University of Michigan Cardiovascular Center

Sininen ihmemarja

Mustikka tekee paljon muutakin kuin auttaa hoikistamaan vyötäröä. Se on todettu terveelliseksi myös sydämelle ja verenkierrolle. Lisäksi se vaikuttaa myönteisesti myös aivoihin ja näköön. Syö mustikkaa sellaisenaan, smoothiessa tai murojen kanssa.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background