Kasvislounas ei vaadi enää kohtuutonta uurastusta hellan ääressä tai erikoisravintoloiden etsimistä. Ota siis töihin omat eväät (jos teet eväsleivät, vältä lihaleikkeleitä) tai valitse työpaikkaruokalan tai ravintolan tarjonnasta kasvisvaihtoehto, joka on nykyisin lähes aina saatavilla.
Hyvä vinkki!
Käytä illallisen tähteet seuraavan päivän eväisiin tai tee lounaaksi ruokaisa salaatti, jossa on kasviproteiinin lähteenä jokin lihankorvike, kikherneitä tai linssejä. Eväsleipiin sopivat kananmuna, hummus, avokado ja kasvikset. Jos syöt kalaa, leivän voi täyttää myös vaikkapa savulohella tai tonnikalalla.
LUE MYÖS: Näiden vinkkien avulla vältät noutopöytä-ähkyn ja syöt terveellisen lounaan
5 x lihaton lounas
- Papu-tomaattikeitto, raastettua parmesaania ja viipale ruisleipää
- Kananmuna-tonnikalapatonki sekä rouskuteltavia kasviksia, kuten kukkakaalia ja porkkanaa
- Ruisleipää ja päälle hummusta, kananmunaa ja avokadoa
- Coleslaw-salaatti, jossa on kaali ja porkkanaraastetta ja vähärasvaista kermaviilikastiketta. Sekoita lisäksi joukkoon kikherneitä
- Täysjyväpastasalaatti pestosta, tomaateista ja edamamepavuista, päälle parmesaanilastuja
Artikkeli on ilmestynyt aiemmin KUNTO PLUS -lehden numerossa 16/2019.