Lihaton lounas on helppo valmistaa

Lihaton lounas ei tarkoita pelkästään salaattia, vaan kasvisvaihtoehdoista voi valmistaa maukkaan ja täyttävän lounaan siinä kuin liharuuastakin. Tutustu eri vaihtoehtoihin!

Voileipä

LIHA EI OLE LOUNAALLAKAAN VÄLTTÄMÄTTÖMYYS – eväsleivän voi täyttää lihan sijaan värikkäillä kasviksilla.

© iStock

Kasvislounas ei vaadi enää kohtuutonta uurastusta hellan ääressä tai erikoisravintoloiden etsimistä. Ota siis töihin omat eväät (jos teet eväsleivät, vältä lihaleikkeleitä) tai valitse työpaikkaruokalan tai ravintolan tarjonnasta kasvisvaihtoehto, joka on nykyisin lähes aina saatavilla.

Hyvä vinkki!

Käytä illallisen tähteet seuraavan päivän eväisiin tai tee lounaaksi ruokaisa salaatti, jossa on kasviproteiinin lähteenä jokin lihankorvike, kikherneitä tai linssejä. Eväsleipiin sopivat kananmuna, hummus, avokado ja kasvikset. Jos syöt kalaa, leivän voi täyttää myös vaikkapa savulohella tai tonnikalalla.

LUE MYÖS: Näiden vinkkien avulla vältät noutopöytä-ähkyn ja syöt terveellisen lounaan

Artikkeli on ilmestynyt aiemmin KUNTO PLUS -lehden numerossa 16/2019.