Tietovisa: Mitkä leivänpäälliset ovat ilmastolle vahingollisimpia?

Oletko perillä siitä, mitkä leivänpäälliset pitäisi valita syödäkseen mahdollisimman ilmastoystävällisesti? Testaa tietosi pienessä leivänpäällisvisassa.

Leipä ilmastoystävällisillä täytteillä: hummus

ILMASTOYSTÄVÄLLINEN LEIVÄNPÄÄLLINEN – Hummus tehdään kikherneistä, joiden ilmastovaikutus on pieni. Mutta onko hummus parempi valinta kuin maapähkinävoi?

© iStock

Useimmat tietävät jo, että lihan – etenkin naudanlihan – ilmastovaikutukset ovat suuret. Mutta mitä leivän päälle pitäisi panna, jos haluaa elää mahdollisimman ilmastoystävällisesti? On juusto possua parempi valinta? Tai onko lohi parempi kuin silakka?

Auttaaksemme sinua erottamaan ilmastopahiksethyviksistä olemme laatineet pienen visan, joka testaa tietosi ja antaa vinkkejä ilmastoystävällisistä leivänpäällisistä.

Tietovisa on laadittu Conciton Big climate databasesta saatujen lukujen perusteella.

Newsletter background