Pidä gluteeniton päivä

Jos epäilet, että vatsavaivojesi syy on gluteenissa, näin pidät kokeeksi gluteenittoman päivän.

Gluteenittoman päivän ateriat

Aamu

  • Sekoita 3 dl kreikkalaista jogurttia ja pieni rasiallinen marjoja (tai 100 g pakastettuja marjoja). Lisää päälle noro akaasiahunajaa ja 10-15 karkeaksi hakattua mantelia.

Aamupäivän välipala

  • Omena. Halutessasi voit halkaista sen ja sivellä molemmille puoliskoille hieman maapähkinävoita.

Lounas

  • 2 - 3 viipaletta kivikauden leipää (linkki ohjeeseen lopussa), päälle kala­leikkelettä, esim. silliä tai tomaattimakrillia ja kananmunaa. Lisäksi salaattia pilkotusta punakaalista, appelsiinin palasista ja hasselpähkinöistä.

Iltapäivän välipala

  • Halkaise avokado ja täytä puoliskojen siemenkuopat yhteensä 1 dl raejuustolla. Jauha päälle hieman mustapippuria.

Iltaruoka

  • Kypsennä broilerin rintafile ja nauti sen kanssa salaattia, jossa on kaalia, omenakuutioita, paahdettuja pinjansiemeniä ja silputtua salottisipulia. Mausta salaatti sitruunalla tai limetillä.

Kestätkö gluteenia? Lue gluteeniherkkyyden oireista täältä.