Lisää ruokaan maitotuotteita
Maitotuotteissa on tunnetusti runsaasti kalsiumia, joka tunnetaan luita lujittavana kivennäisaineena, mutta sillä on muitakin hyvä ominaisuuksia. Se sitoo ruuan sisältämästä rasvasta osan itseensä ja kuljettaa sen elimistöstä. Prosessi on nimeltään saponifikaatio eli saippuoituminen.
Maitotuotteissa on lisäksi runsaasti proteiinia, joka tehostaa energiankulutusta ja pitää pidempään kylläisenä.
LUE MYÖS: [https://kuntoplus.fi/terveellinen-ruokavalio/juusto-totta-ja-tarua-juustoista](https://kuntoplus.fi/terveellinen-ruokavalio/juusto-totta-ja-tarua-juustoista)
Kuinka paljon maitotuotteissa sitten on kalsiumia? Esimerkiksi 50 grammassa parmesaania tai 4 desilitrassa rahkaa on 600 mg kalsiumia, joka sitoo itseensä yli 30 kilokaloria, jotka eivät siis jää elimistön kulutettaviksi.
LUE MYÖS: Mihin kalsiumia tarvitaan?