3 pientä parsaherkkua

Juhlava iltapala tai alkuruoka

perjantai 10. kesäkuuta 2016 teksti KUNTOPLUS

2 annosta

600 g vihreää ja valkoista parsaa
2 viipaletta parmankinkkua
2 rkl pestoa
sitruuna
2 munaa
1 dl ricottaa tai raejuustoa
suolaa
mustapippuria
20 g parmesaaniraastetta

Täältä löydät reseptit terveellisiin välipaloihin, joilla taltutat pikkunälän.

Valmistus

Huuhtele ja kuori parsat, katkaise puumainen alaosa pois.

  • 1. parsaherkku: Jaa parmankinkkuviipaleet pituussuunnassa kahtia. Kääri jokainen kinkkusuikale kahden parsan ympärille. Paista noin 8 minuuttia paistin- tai grillipannussa. Nauti kuumana.
  • 2. parsaherkku: Ota 5 vihreää ja 5 valkoista parsaa ja keitä vihreitä 3 - 4 ja valkoisia 7 minuuttia. Kääntele pestossa ja tarjoa sitruunan kera.
  • 3. parsaherkku: Leikkaa loput parsat palasiksi ja keitä 2 minuuttia. Sekoita muna ja juusto, mausta seos suolalla, pippurilla ja parmesaanilla ja sekoita parsan joukkoon. Jaa seos paperisiin muffinivuokiin ja paista 170-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Nauti kuumana täysjyväleivän kera.

Terveysbonus

Annos täyttää päivän foolihappotarpeen kokonaan. Lisäksi saat lähes 40 % päivässä tarvitsemastasi kalsiumista.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mitä terveysneuvoa sinun on vaikeinta noudattaa?


KUNTO PLUS suosittelee