Huuhtele ja kuori parsat, katkaise puumainen alaosa pois.
- 1. parsaherkku: Jaa parmankinkkuviipaleet pituussuunnassa kahtia. Kääri jokainen kinkkusuikale kahden parsan ympärille. Paista noin 8 minuuttia paistin- tai grillipannussa. Nauti kuumana.
- 2. parsaherkku: Ota 5 vihreää ja 5 valkoista parsaa ja keitä vihreitä 3 - 4 ja valkoisia 7 minuuttia. Kääntele pestossa ja tarjoa sitruunan kera.
- 3. parsaherkku: Leikkaa loput parsat palasiksi ja keitä 2 minuuttia. Sekoita muna ja juusto, mausta seos suolalla, pippurilla ja parmesaanilla ja sekoita parsan joukkoon. Jaa seos paperisiin muffinivuokiin ja paista 170-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Nauti kuumana täysjyväleivän kera.
Terveysbonus
Annos täyttää päivän foolihappotarpeen kokonaan. Lisäksi saat lähes 40 % päivässä tarvitsemastasi kalsiumista.