Mikä Atkinsin dieetti on?

Atkinsin dieetti aloitti "alakarppauksen", kuten vähähiilihydraattista ruokavaliota aiemmin kutsuttiin. 2000-luvun versio dieetistä on päivitetty sisältämään aiempaa enemmän vihanneksia.

Uusi Atkins

Atkinsin dieetti on laajalti tunnettu ja sitä pidetään koko vähähiilihydraattisen ruokavaliovillityksen alkuna. Robert Atkins kirjoitti 50-luvun lopun laihdutustutkimuksiin perustuvan kirjansa "Dr. Atkins' Diet Revolution" vuonna 1972.

Dieetti, joka alun perin suositteli rutkasti eläinrasvoja ja lihaa, mutta hyvin vähän hiilihydraatteja, päivitettiin 2002 sisältämään aiempaa enemmän vihanneksia. Atkinsin dieetin eri versioissa keskitytään kuitenkin edelleen proteiinin saantiin ja rajoitetaan hiilihydraattien määrää.

Dieetti sisältää neljä vaihetta, joiden aikana hiilihydraattien määrää vähitellen nostetaan. Uudessa Atkinsin dieetissä ei lasketa hiilihydraatteja, vaan niin kutsuttuja nettohiilihydraatteja – hiilihydraattien määrästä poistetaan siis kuitujen määrä.

Jos haluat vauhdittaa rasvanpolttoa ruokavalion avulla, ketogeeninen dieetti saattaa olla toimiva strategia. Lue, mistä siinä on kyse.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background