Näin karistat kiloja treenin avulla

Haluatko pudottaa muutaman kilon? Silloin kannattaa panostaa kestävyyskuntoa kohottavaan treeniin.

Nainen treenivaatteissa kuuntelee musiikkia ja katsoo urheilukelloaan

Uupuuko painonpudotustavoitteesta vielä muutama kilopahanen? Nosta sykettä ja karista kilot aerobisella treenillä!

© iStock

Monille kiloja kertyy vuosien mittaan kuin vaivihkaa, ja peilin edessä mieli alkaa haikalla muutaman kilon takaisia aikoja, jolloin lempifarkut vielä mahtuivat. Jos ylipainoa kertynyt, usein jo muutaman prosentin painonpudotuksella voi olla myös suuria terveyshyötyjä. Toisaalta ison elämäntaparemontin loppumetreillä vihoviimeisten kilojen karistus voi olla yllättävän tiukassa.

Liikunta auttaa tehokkaasti tukemaan painonpudotusta ja painonhallintaa. Jos oma treeni ei tunnu tuottavan tulosta, voi olla paikallaan hienosäätää treeniohjelmaa niin, että se panee uutta potkua energiankulutukseen.

Jos harrastat juoksua, kokeile aina saman tutun lenkin sijaan välillä esimerkiksi mäki -tai porrastreeniä. Vaihtelu piristää energiankulutusta myös juoksumattotreenissä. Ja vaikka kaikki liikunta onkin hyvästä, tietyt treenimuodot sopivat erityisen hyvin painonpudotukseen. Sykettä nostavaan kestävyysharjoitteluun kannattaa nimittäin yhdistää lihaskuntoharjoittelua. Se lisää lihasmassaa, mikä taas auttaa kuluttamaan enemmän energiaa eli kaloreita kestävyystreenissä – ja levossa.

Painonpudottajan – ja kiireisen treenaajan – treeniohjelmaan sopii erityisen hyvin HIIT-harjoittelu eli intervallitreeni. Se vauhdittaa tehokkaasti energiankulutusta vielä treenin jälkeenkin ja nostaa sykettä, jolloin lyhyestä treenistä saa todella tehokkaan hyödyn.

Kokeile tätä treeniä kahdesti viikossa:

Lämmittele kevyesti 10 minuuttia.

Treenaa lähes täydellä teholla minuutin ajan (voit esim. juosta niin kovaa kuin pääset).

Treenaa hieman kevyemmin minuutin ajan (esim. hölkkää rauhallisesti).

Toista tätä yhdistelmää 10-15 minuutin ajan.

HIIT-treenin lisäksi olisi hyvä treenata paria muutakin lajia viikoittain. Voit kokeilla vaikkapa tanssia, joogaa, aerobisia ryhmäliikuntatunteja tai pilatesta.

Onko aika vähissä? Katso siinä tapauksessa nämä harjoitteet, jotka treenaavat koko kehon tehokkaasti vain 10 minuutissa:

[Ota kaikki ilo irti ulkotreenistäsi ja hanki tyylikäs, hengittävä ja superkevyt Kari Traa -juoksutakki TÄSTÄ.](http://landingpage.bonniershop.dk/ifo15-sf//?node=59811&media=RedArt {"target":"_blank"})