Mitä appelsiini-iholle tapahtuu laihtuessa?

Kysymys

Reisissäni on selluliittia. Paheneeko se, jos laihdun, vai pysyykö se entisellään vai paraneeko se laihduttamalla?

Vastaus

Se, miten muhkurainen appelsiini-iho eli kosmeettinen selluliitti (jota kutsutaan usein pelkästään selluliitiksi, vaikka varsinainen selluliitti on itse asiassa ihonalaisen sidekudoksen tulehdus) reagoi painonpudotukseen, riippuu siitä hoikistutko liikunnan avulla vai pelkästään vähentämällä syömistä.

Jos paino putoaa pelkästään ravinnonsaantia rajoittamalla, appelsiini-iho saattaa tulla pahemmaksi. Jos sen sijaan yhdistät tervelliset ravintotottumukset ja liikunnan selluliitti todennäköisesti vähenee.

Appelsiini-ihossa on kyse ihon ja lihasten välissä olevasta rasvasta, jota ympäröi sidekudos. Kun sidekudos menettää joustavuuttaan, ihossa näkyy appelsiini-iholle tyypillisiä kuoppia.

Itse asiassa appelsiini-iho kertoo luonnon tavasta huolehtia lajin säilymisestä varastoimalla rasvaa kehoon. Valitettavasti ihon alle varastoituneesta rasvasta myös erittäin vaikea päästä eroon!

Tarjolla on hoitoja laserista elektromagneettisiin aaltoihin ja voiteista kääreisiin ja harjoihin, mutta asiantuntijoiden mukaan ainoa tehokas tapa välttää appelsiini-iho on ehkäistä vararavinnon kertymistä syömällä terveellisesti ja liikkumalla. Jos appelsiini-iho on jo päässyt kehittymään, lääkket ovat samat: terveellinen ravinto ja liikunta.