Appelsiinilohta ja fenkolilastuja

80 minuuttia
334 kcal

Raikas, uusi lohiresepti: appelsiinimarinoitua lohta fenkolilastujen kera.

Appelsiinimarinoidut lohipihvit ja fenkolisuikaleet

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 g :n nahallinen pala lohifilettä
  • 1 salaattifenkoli
  • 2 limettiä
  • 1 sitruuna
  • Merisuolaa
  • 1 kourallista tuoreita mintunlehtiä
  • 1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä

Marinadi

  • 2 rkl soijakastiketta
  • 4 rkl appelsiinimehua
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • Mustapippuria myllystä

Valmistus

  • Poista lohesta mahdolliset ruodot. Sekoita marinadi ja sivele marinadia lohen pintaan mutta älä nahkaan. Kaada loppu marinadi lautaselle. Aseta lohipihvit lautaselle lihapuoli marinaditilkassa ja nahkapuoli päällepäin. Suojaa muovikelmulla ja anna maustua jääkaapissa 1 tunti.

  • Leikkaa fenkoli hyvin ohuiksi viipaleiksi ja marinoi viipaleet yhden limetin ja puolikkaan sitruunan mehussa. Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Paista kala oliiviöljyssä (teflon)pannussa, ensin lihapuolelta n. 3 minuuttia, sitten nahkapuolelta kunnes kala on kypsää.

  • Tarkkaile milloin kala on sisältä kypsä.

  • Lisää marinadi kalan päälle pannuun, kun paistoaikaa on jäljellä noin minuutti, ja lusikoi sitä kalan päälle paistoajan loppuun asti.

  • Asettele kala tarjolle limetti- ja sitruunalohkojen, fenkoliviipaleiden ja mintunlehtien kera.