Keitto karistaa kiloja!
Painoaan tarkkailevan kannattaa nauttia alku- ja pääruoka, niin kokonaiskalorimäärä jää pienemmäksi!
Painoaan tarkkailevan kannattaa nauttia alku- ja pääruoka, niin kokonaiskalorimäärä jää pienemmäksi!
Yhdysvaltalaisessa Penn State yliopistossa saadut tutkimustulokset osoittavat, että laihduttajan kannattaa nauttia kevyt alkuruoka aterialla. Osa tutkimuksen osanottajista söi ensin kevyen keiton, jossa oli kanalientä ja porkkanaa, perunaa ja parsakaalia tai muita vastaavia kasviksia.
https://news.psu.edu/story/196394/2007/04/25/eating-soup-will-help-cut-calories-meal
LUE MYÖS: Helppo ja terveellinen tomaattikeitto
Alkuruuan jälkeen keittoryhmäläiset saivat syödä mielin määrin pääruokaa. Loput ryhmästä söivät pelkän pääruoan. Osoittautui, että alkukeiton nauttineet saivat ateriastaan kaikkiaan 20 % vähemmän energiaa, vaikka he söivät yhden annoksen enemmän.
Tutkijoiden näkemys on, että kaikki vähäkaloriset keitot auttavat vähentämään aterian kokonaisenergiamäärää ja siten tukevat laihduttamista. Millä tahansa keveällä alkuruualla, joka taltuttaa pahimman nälän, on sama vaikutus.
Ravitsemusasiantuntija: Alkuruoka pienentää nautittujen kalorien kokonaismäärää kahdella tavalla
Keittokuuri painonpudotukseen ja hyvinvointiin