Keitto karistaa kiloja!

Painoaan tarkkailevan kannattaa nauttia alku- ja pääruoka, niin kokonaiskalorimäärä jää pienemmäksi!

Keitto edistää painonpudotusta

KEITTO EDISTÄÄ PAINONPUDOTUSTA Laihduttajan kannattaa nauttia alkuruoka.

© iStock

Yhdysvaltalaisessa Penn State yliopistossa saadut tutkimustulokset osoittavat, että laihduttajan kannattaa nauttia kevyt alkuruoka aterialla. Osa tutkimuksen osanottajista söi ensin kevyen keiton, jossa oli kanalientä ja porkkanaa, perunaa ja parsakaalia tai muita vastaavia kasviksia.

https://news.psu.edu/story/196394/2007/04/25/eating-soup-will-help-cut-calories-meal

LUE MYÖS: Helppo ja terveellinen tomaattikeitto

Alkuruuan jälkeen keittoryhmäläiset saivat syödä mielin määrin pääruokaa. Loput ryhmästä söivät pelkän pääruoan. Osoittautui, että alkukeiton nauttineet saivat ateriastaan kaikkiaan 20 % vähemmän energiaa, vaikka he söivät yhden annoksen enemmän.

Keittoa pöytään

Tutkijoiden näkemys on, että kaikki vähäkaloriset keitot auttavat vähentämään aterian kokonaisenergiamäärää ja siten tukevat laihduttamista. Millä tahansa keveällä alkuruualla, joka taltuttaa pahimman nälän, on sama vaikutus.

1 + 1 ei ole aina 2

Ravitsemusasiantuntija: Alkuruoka pienentää nautittujen kalorien kokonaismäärää kahdella tavalla

Keittokuuri painonpudotukseen ja hyvinvointiin

  • Aivot saavat ensimmäiset kylläisyyssignaalit vasta 15 - 20 minuutin kuluttua syömisestä. Alkuruoka antaa aivoille aikaa kylläisyydentunteen saavuttamiseen ennen kuin pääruoka on pöydässä.
  • Kuitu- ja nestepitoinen ruoka on täyttävää, mikä sekin lisää kylläisyyden tunnetta.