Huuhdo pavut ja pane ne likomaaan yön yli.
Huuhdo huolellisesti, ja keitä kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä (35 min).
Huuhdo kaali huolellisesti, ja leikkaa pois noin 5 cm juuresta. Poista sitten lehtiruodit ja leikkaa kaali neliön muotoisiksi, pieniksi suupaloiksi.
Viipaloi valkosipulinkynsi ohuenohuiksi siivuiksi. Paista ne kullanvärisiksi oliiviöljyssä kattilassa. Lisää chili ja sekoita hyvin.
Lisää kaali ja ripaus suolaa, ja sekoittele noin minuutin ajan.
Sekoita joukkoon tomaattimurska, ja täytä tomaattipurkki kahdesti vedellä ja lisää vesi kattilaan. Keitä hiljaisella tulella 10 min.
Lisää pavut ja anna kiehua vielä 5 min.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Pyöräytä keittoa sauvasekoittimella. Keitto saa jäädä karkeaksi, sitä ei tarvitse hienontaa aivan sileäksi.
Annostele keitto tarjolle ja ripottele pinnalle parmesaaniraastetta.