Toskanalainen mustakaalikeitto, minestra di cavolo nero

9 tuntia
466 kcal

Lämmittävä italialaistyyppinen keitto cavolo nero -mustakaalista ja valkopavuista.

Toskanalainen mustakaalikeitto, minestra di cavolo nero

Toskanalainen mustakaalikeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 100 g kuivattuja valkopapuja
  • 300 g mustakaalia/lehtikaalia/savoijinkaalia eli kurttukaalia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • ½ tl chilijauhetta tai -hiutaleita
  • 1 rasia tomaattimurskaa
  • Merisuolaa ja mustapippuria

Pinnalle

  • Parmesaaniraastetta

Valmistus

  • Huuhdo pavut ja pane ne likomaaan yön yli.

  • Huuhdo huolellisesti, ja keitä kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä (35 min).

  • Huuhdo kaali huolellisesti, ja leikkaa pois noin 5 cm juuresta. Poista sitten lehtiruodit ja leikkaa kaali neliön muotoisiksi, pieniksi suupaloiksi.

  • Viipaloi valkosipulinkynsi ohuenohuiksi siivuiksi. Paista ne kullanvärisiksi oliiviöljyssä kattilassa. Lisää chili ja sekoita hyvin.

  • Lisää kaali ja ripaus suolaa, ja sekoittele noin minuutin ajan.

  • Sekoita joukkoon tomaattimurska, ja täytä tomaattipurkki kahdesti vedellä ja lisää vesi kattilaan. Keitä hiljaisella tulella 10 min.

  • Lisää pavut ja anna kiehua vielä 5 min.

  • Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Pyöräytä keittoa sauvasekoittimella. Keitto saa jäädä karkeaksi, sitä ei tarvitse hienontaa aivan sileäksi.

  • Annostele keitto tarjolle ja ripottele pinnalle parmesaaniraastetta.


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background