Toskanalainen mustakaalikeitto, minestra di cavolo nero

9 tuntia
466 kcal

Lämmittävä italialaistyyppinen keitto cavolo nero -mustakaalista ja valkopavuista.

Toskanalainen mustakaalikeitto, minestra di cavolo nero

Toskanalainen mustakaalikeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 100 g kuivattuja valkopapuja
  • 300 g mustakaalia/lehtikaalia/savoijinkaalia eli kurttukaalia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • ½ tl chilijauhetta tai -hiutaleita
  • 1 rasia tomaattimurskaa
  • Merisuolaa ja mustapippuria

Pinnalle

  • Parmesaaniraastetta

Valmistus

  • Huuhdo pavut ja pane ne likomaaan yön yli.

  • Huuhdo huolellisesti, ja keitä kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä (35 min).

  • Huuhdo kaali huolellisesti, ja leikkaa pois noin 5 cm juuresta. Poista sitten lehtiruodit ja leikkaa kaali neliön muotoisiksi, pieniksi suupaloiksi.

  • Viipaloi valkosipulinkynsi ohuenohuiksi siivuiksi. Paista ne kullanvärisiksi oliiviöljyssä kattilassa. Lisää chili ja sekoita hyvin.

  • Lisää kaali ja ripaus suolaa, ja sekoittele noin minuutin ajan.

  • Sekoita joukkoon tomaattimurska, ja täytä tomaattipurkki kahdesti vedellä ja lisää vesi kattilaan. Keitä hiljaisella tulella 10 min.

  • Lisää pavut ja anna kiehua vielä 5 min.

  • Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Pyöräytä keittoa sauvasekoittimella. Keitto saa jäädä karkeaksi, sitä ei tarvitse hienontaa aivan sileäksi.

  • Annostele keitto tarjolle ja ripottele pinnalle parmesaaniraastetta.