3 tapaa lisätä energiankulutusta – eikä näihin tarvita kuntosalia

Etkö jaksa innostua kuntosalilla puurtamisesta? Ei hätää! Kaloreita saa kulumaan myös muilla keinoin.

Nainen kävelee portaita ylös

Joskus matka kuntosalille tai jumppaan voi tuntua liian pitkältä. Liikuntaa saa silti päiväänsä monin tehokkain keinoin. Alta löydät kolme vinkkiä, joilla varmistat tehokkaan energiankulutuksen myös ilman, että kuntosalia tarvitsee nähdäkään.

1. Aloita päivä aktiivisesti

Käynnistä energiankulutus jo ennen kuin olet nauttinut päivän ensimmäisen aterian. Tee pieni juoksulenkki tai kotitreeni tai kävele reipas lenkki raittiissa ulkoilmassa. Näin energiankulutus käynnistyy heti aamusta.

2. Lisää liikuntaa taukoihin

Käytä esimerkiksi työpaikan kahvitauot hyväksesi ja lisää niihin kevyttä liikuntaa. Istuallaan vietettyjen taukojen sijasta voi tehdä pienen kävelylenkin – pieni happihyppely virkistää myös oloa ja lievittää stressiä. Lisää liikettä päivään saa myös hoitamalla kaikki puhelut kävellen. Aktiivinen 10 minuutin tauko voi kuluttaa energiaa sadan kilokalorin edestä.

3. Lyhyestä treeni tehokas

Jos sekä aika että motivaatio ovat kortilla, kokeile lyhyttä mutta sitäkin tehokkaampaa treeniä. Esimerkiksi KUNTOPLUSSAN yhdeksän minuutin intervallitreenit hoituvat vaikka omassa olohuoneessa!

[Nyt saat tyylikkään Kari Traa -treenipaidan ja neljä numeroa KUNTO PLUS -lehteä hintaan 24,90 €.](http://landingpage.bonniershop.dk/ifo8-sf/?node=54316&media=ifo {"target":"_blank","rel":"nofollow"})