Kylpeminen kuluttaa energiaa

Kuumassa kylvyssä tapahtuva energiankulutus vastaa keskipitkää kävelylenkkiä.

Nainen makaa kylpyammeessa ja laulaa

Voi mitä onnea! Kuumassa kylvyssä makoilu on ihanaa, ja nyt se vielä lisäksi auttaa kuluttamaan energiaa!

© iStock

Kiinnostaako energiankulutustapa, jossa voit rentoutua ja viettää hiljaista laatuaikaa itseksesi?

Jos vastasit "kyllä", täytä vain kylpyamme lämpimällä vedellä ja rentoudu kaikessa rauhassa. Kylvyssä vietetty tunti vastaa energiankulutukseltaan keskipitkää kävelylenkkiä, jonka aikana kuluu keskimäärin 126 kilokaloria.

Löydöksen takana ovat englantilaisen Loughborough'n yliopiston tutkijat, jotka huomasivat kylvyn tehon energiankulutuksessa tutkiessaan vaihtoehtoisia tapoja liikkua kakkostyypin diabeteksen pitämiseksi hallinnassa.

Amme pyöräilyä tehokkaampaa

Tutkijat havaitsivat, että tunnin kylpy 40-asteisessa vedessä on tunnin pyörälenkkiä tehokkaampi tapa pitää verensokeri ruokailun jälkeen kurissa.

Tutkimusta johtaneen tohtori Faulknerin mukaan oli hyvin yllättävää, että kylvyssä olleiden koehenkilöiden veren maksimiglukoosipitoisuus oli keskimäärin 10 prosenttia alhaisempi kuin pyörälenkin tehneillä.

Tutkimuksessa mitattiin myös osallistujien kalorienkulutusta, ja siinäkin tulokset olivat yllättäviä. Vaikka pyörälenkillä kaloreita kului kylpyä enemmän, myös kylvyssä kulutettiin keskimäärin 126 kilokaloria.

Ennen kuin hylkäät kaiken liikunnan ja lojut sen sijaan kylvyssä kaiket päivät, tohtori Faulknerilla on pari viisauden sanaa sanottavana:

– Vaikkakin tulokset olivat kiinnostavia, fyysinen aktiivisuus ja liikunta ovat edelleen parhaita tapoja pysyä terveenä.