Helli ihoa ja hiuksia suihkussa

Vinkkimme suihkuhetkiin, jotka hellivät ihoa ja virkistävät olon.

Nainen suihkussa

Moni viihtyy lämpimässä suihkussa pitkäänkin, mutta millainen peseytyminen on iholle parasta? Kokosimme parhaat vinkit pesuhetkiin, jotka auttavat pitämään ihon ja hiukset terveenä ja kauniina.

Haaleassa vara parempi

Monille on mieluisaa lämmitellä kiireettä höyryävän kuumassa suihkussa, mutta iholle se ei ole paras vaihtoehto. Kuuma vesi voi kuivattaa ihoa, joten kannattaa kokeilla pestä iho mieluummin haalealla vedellä.

Valitse saippua oikein

Yletön saippuointi ei ole hyväksi kenenkään iholle. Tavallista saippuaa ihoystävällisempiä vaihtoehtoja voivat olla saippuattomat suihkugeelit ja -voiteet sekä miedot pesunesteet, joiden pH-arvo on lähellä ihon luontaista pH:ta.

Ei armoa bakteereille

Lämpimässä ja kosteassa kylpyhuoneessa säilytettävät pesusienet ja -kukat ja kuorintaharjat ovat otollisia kasvualustoja bakteereille. Varmista siis, että pesuvälineet kuivahtavat kunnolla jokaisen pesun jälkeen, ja vaihda vanhat pesusienet ja -kukat säännöllisesti uusiin. Kasvojen iholle kannattaa käyttää kasvojen puhdistukseen tarkoitettua sientä tai liinaa.

Käytä sampoota vain siellä, missä sitä tarvitaan

Sampoota tulee helposti hulautettua runsaalti, jolloin koko pää on pian paksulti vaahdon peitossa. Sampoota ei kuitenkaan tarvita yhtä paljon kaikkialle hiuksiin, sillä varsinaisen pesun tarpeessa on yleensä vain päänahka ja niskahiukset. Kokeile kohdistaa sampoopesu lähinnä hiusten juuriin ja jätä latvat vähemmälle vaahdotukselle, jotta sampoo ei kuivata niitä turhaan.

Lyhyt suihku riittää

Iholle ihanteellisin pesuhetken kesto on 5 -10 minuuttia. Tätä pidempi vedellä lotraus voi ärsyttää kuivaa ja ärtynyttä ihoa.

Virkistystä aamusuihkusta

Lämmin suihku voi houkutella peiton alta kömpijää, mutta virkistävämpi vaihtoehto voi olla 90 sekunnin pikapiristysuihku: suihkuttele ensin 30 sekuntia mahdollisimman kylmällä vedellä, sitten 30 sekuntia kuumalla vedellä ja lopuksi 30 sekuntia jälleen kylmällä vedellä. Näin herätät koko kehon uuteen päivään. Lämpimät suihkut kannattaa jättää ilta-aikaan, etenkin jos sinun on vaikea saada unen päästä kiinni.

LUE MYÖS: Tästä syystä talviuinti tekee hyvää

Mukavia pesuhetkiä!