Miten usein treenipullo kannattaa pestä

Emmekä muuten tarkoita pelkkää huuhtaisua!

Nainen ruiskuttaa vettä kasvoilleen juomapullosta

Bakteerit viihtyvät hyvin vesipullossa, joten se kannattaa pestä joka treenin jälkeen.

© iStock

Treenistä kotiin palatessa ensimmäisenä yleensä kutsuu suihku, jääkaappi ja sohva. Aivan ensimmäisenä kannattaisi kuitenkin suunnata tiskialtaalle ja joko pestä treenipullo heti tai jättää se näkösälle odottamaan seuraavaa tiskisatsia.

Vesipullo voi olla varsinainen bakteeripesä

Jos pullo jää pesemättä treenien välissä, saat seuraavilla kulauksilla veden mukana myös runsaasti bakteereita.

Pelkkä pikainen huuhtaisu ei riitä puhdistamaan pulloa kunnolla, sillä kosteaksi jäädessään pullo tarjoaa mainion kasvualustan bakteereille. Pulloa ei kannata toisaalta ryhtyä keittämäänkään, sillä muovi voi sulaa ja pullo vääntyä käyttökelvottomaksi.

Astianpesukoneeseen vai ei?

Tarkasta ensin, että juomapullon saa pestä astianpesukoneessa. Jos konepesu on sallittu, pese kaikki irrotettavat osat erillään.

Jos pullolle ei suositella konepesua, se kannattaa pestä perusteellisesti lämpimällä vedellä ja astianpesuaineella. Jos tiskiharja ei mahdu pullonsuusta, ota käyttöön pulloharja. Huuhtele huolella, kuivaa päältä ja jätä ilman korkkia ylösalaisin kuivumaan yön yli.

Jos käytät kaupasta ostettua pullovettä, pistä pullo heti käytön jälkeen odottamaan kierrätystä - niitä ei ole tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.