Innosta itsesi liikkeelle

Tärkeintä on lähteä liikkeelle! Loppu sujuu kuin itsestään!

keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Kun juoksu tai kävelylenkki ei huvita, lähde kuitenkin ulos. Mieti valmiiksi reitti niitä päiviä varten, jolloin sohva tuntuu houkuttelevammalta kuin lenkki.

Lupaa itsellesi, että voit palata takaisin sohvalle. Anna itsellesi lupa juosta tai kävellä ihan pikku lenkki - puoli kilometriä riittää. Reitti voi esimerkiksi lähteä kotiovelta ja kiertää korttelin.

Yleensä kerran alkuun päästyäsi ja lihastesi lämmettyä liikkuminen alkaa taas maistua. Yksi päivä on jälleen pelastettu ja omatunto on hyvä.

Kun lenkki on taas kerran jäänyt väliin, omatunto soimaa ja kieriskelet itseinhon vallassa, älä missään tapauksessa anna periksi. Totta kai halveksit itseäsi siitä, ettet kykene pysymään päätöksessäsi. Se on aivan normaalia. Jos kuitenkin aiot päästä eteenpäin sen sijaan, että jäisit rypemään itseinhon ja -säälin suohon, sinun on hyväksyttävä heikko puolesi. Vasta sitten voit tehdä asialle jotakin.

Eteen tulee varmaan päiviä, jolloin et kerta kaikkiaan HALUA lähteä lenkille. Päätä särkee, ulkona sataa vettä tai lunta tai olet muuten vain uupunut tai väsynyt. Jottei kävisi niin, että sinulla on aina hyvä tekosyy laistaa juoksemisesta, laadi luettelo kaikista keksimistäsi syistä.

Päätä, että jos jokin syy kelpaa tällä viikolla, se ei ole enää käytettävissä ensi viikolla. Tarkkaile käytätkö aina tiettyjä tekosyitä. Saatat esimerkiksi huomata, että päänsärky iskee tavallisesti silloin, kun sinulla on ollut töissä tosi huono päivä. Silloin paha olosi purkautuu lenkiltä pinnaamisesta seuraavaan huonoon omaantuntoon ja tyytymättömyyteen sen sijaan, että tarttuisit töissä olevaan ongelmaan, jonka ratkaisua sinun olisi etsittävä.

Muista, että kuukautiskivut eivät ole syy jättää lenkkiä väliin, sillä liikunta voi jopa lievittää niitä. Yksi syy, että haluat jättää päivän juoksulenkin väliin voi olla se, että juuri sinä päivänä tunnet itsesi tavallista kömpelömmäksi, lihavammaksi ja muutenkin kurjan näköiseksi.

Muiden ihmisten tapaaminen ja arvostelevat katseet eivät todellakaan tunnu houkuttelevalta. Jos ajatuksesi kulkevat tuollaisia latuja, myönnä toki itsellesi, ettet ehkä suinkaan ole parhaimmillasi. Muista kuitenkin, että juokset itsesi vuoksi etkä muiden silmäniloksi.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee