7 konstia, joilla hyvinvointi kohenee

Hyvinvointi kohenee muillakin tavoin kuin vain treenaamalla. Jos olo on nuutunut eikä treeni innosta, kehon ja mielen hyvinvointia voi edistää myös muilla keinoilla. Esittelemme tapoja parantaa omaa hyvinvointia ilman rehkimistä!

Terveellisesti elävä nainen uimassa.

HYVINVOINTI- Uinti virkistää niin kehoa kuin mieltäkin, vaikka et rehkisikään hiki päässä.

© iStock

Kalenterissa lukee ”jumppa”, mutta juuri tänään treeni ei voisi vähempää kiinnostaa. Voit silti tehdä jotakin oman hyvinvointisi parantamiseksi, vaikka et tänään pukisikaan treenivaatteita päälle.

Ei huolta, omaa hyvinvointia voi kohentaa monin eri tavoin myös ilman treeniä. Esittelemme muutamia tapoja: Valmistele terveellisiä aterioita etukäteen, pidä yhteyttä läheisiin, hemmottele kehoa, hanki uusia kokemuksia. Tutustu 7 vaihtoehtoon ja keksi itse paljon lisää!

7 vaihtoehtoa treenille

Ui luonnonvesissä

Viileä vesi virkistää välittömästi, ja sen virkeyttä keholle ja mielelle antava vaikutus kestää pitkään. Vedessä voit tuntea olosi vapaaksi ja liikkua miten haluat, kun painovoima ei pidättele.

Jos sinulla ei ole uimarantaa lähistöllä, niin pistäydy uimahallissa - pulahdus veteen kuin veteen virkistää!

Kuuntele podcastia

Etsi kiinnostava podcast ja uppoudu siihen. Aihevalikoima on lähes rajaton uutisista ja terveydestä rikosmysteereihin ja yliluonnollisiin tarinoihin asti.

Rentouta lihaksia

Pyri rentouttamaan jännittyneitä lihaksia. Etsi netistä sopiva rentoutusharjoite, tee muutamia venytyksiä tai käytä foam rolleria tai hierontavasaraa. Lyhytkin rentoutustuokio antaa lisää joustavuutta kehoon ja rauhoittaa samalla mieltä.

Esivalmistele

Valmistele ainekset ennalta, niin itse ruuanlaitto käy nopeammin. Paahda siis vaikka pähkinät etukäteen pannulla tai kuori ja pilko vihannekset ja pane ne kylmään odottamaan, niin saat terveellisen aterian pöytään nopeammin.

Nauti raitista ilmaa

Kävelylenkillä keho saa hellävaraista liikuntaa ja mieli rauhoittuu ilman suuria ponnisteluja. Astele yksin tai kaverin kanssa ja nauti raikkaasta ulkoilmasta.

Soita läheiselle

Sosiaalisten suhteiden vaaliminen on tärkeää terveydelle – ihmissuhteilla on tutkitusti myönteisiä terveysvaikutuksia. Jos sinulla on hetki aikaa, soita tai käy läheisen luona

Aktivoi aivoja

Aivot tarvitsevat harjoitusta siinä missä lihaksetkin pysyäkseen kunnossa. Opiskele, ratko ristikkoa tai sudokua tai vaivaa päätäsi jollain muulla tavoin mieluiten joka päivä.