Soita sen sijaan, että lähettäisit viestin

Muistatko, kun puhuit kavereiden kanssa maratonpuheluita? Soittaminen on paljon läheisempää kuin some tai viestittely.

Nainen puhuu puhelimessa

PUHELIMESSA PUHUMINEN – Ystävän kanssa puhelimessa puhuminen on loistavaa ajankulua, ja lisäksi ystävyys vahvistuu puhelimessa juttelusta.

© iStock

Nykyisin on helpompaa lähettää viesti tai sähköposti kuin soittaa. Puhelu on kuitenkin ystävyyssuhteissa viestiä parempi, jos ei tarvitse painaa mieleen kellonaikoja ja päivämääriä tai sopia muuta. Puhelin on henkilökohtaisempi, sillä viestinnässä on mukana sävy, tunne ja tunnelma. Hymiöt ja valokuvatkaan eivät korvaa aitoa ääntä. Sitä paitsi puhelimessa voi vaihtaa aihetta ja täsmentää, ja viestintä on paljon nopeampaa kuin kirjoittamalla.

Ole enemmän läsnä – SOITA YSTÄVÄLLE

SOITA KÄVELYLTÄ

SOITA KÄVELYLTÄ

Jos kotona ei saa sen vertaa rauhaa, että voisi soittaa, tee illalla kävelylenkki ja soita ystävälle. Pystyt keskittymäänkin paremmin, kun
kukaan ei vaadi huomiotasi, ja saat myös liikuntaa.

SOITA EDES LYHYESTI

SOITA EDES LYHYESTI

Puhelun ei tarvitse olla pitkä. Viidestä kymmeneen minuuttia riittää hyvin sen kertomiseen, että välität, tai keskeisten kuulumisten vaihtamiseen. Voit nipistää ajan somettamiselta!

KUNHAN SOITAT!

KUNHAN SOITAT!

Ei ole syytä tuntea huonoa omaatuntoa, jos on joutunut puhumaan lyhyesti. Oikea ystävä arvostaa sitä, että olet kiireen keskeltä kuitenkin soittanut, koska olet ajatellut häntä.

Asiantuntija: M. Abildgaard, puhelimen lähihistorian tutkija

Artikkeli on ilmestynyt aiemmin KUNTO PLUS -lehdessä 3/2022.