Näin sinustakin voi tulla aamutreeni-ihminen

Iltapäivätreenien tielle tulee helposti milloin mitäkin yllättävää menoa. Säännöllisen liikkumisen ystävälle ratkaisu on siirtää treeni aamuun. Pienillä muutoksilla se käy helpommin, kuin uskotkaan!

Nainen venyttelee luonnossa auringonnousun aikaan

Aamutreeni tuntuu ajatuksena mainiolta ja järkevältä – kun liikkumiset on hoidettu jo aamulla, olo on virkeä, ja aikaa jää muuhunkin. Kun kello sitten pärähtää soimaan puoli kuudelta, hyvät aikeet unohtuvat helposti, kun mieli tekee vain kääntää kylkeä.

Torkkukytkimen suurkuluttajakin voi kuitenkin oppia aamutreenaajaksi, vieläpä melko helpostikin. Ensin on vain tehtävä muutama pieni, mutta tärkeä muutos elämäntapoihin.

1. Syö fiksusti illalla

Edellisillan syömiset vaikuttavat paljonkin siihen, millainen olosi on aamun treenissä. Raskas pihvi-illallinen kostautuu helposti raskaana ja turvonneena olona aamulla, jolloin treenikään ei tahdo luistaa. Treeniaamua edeltävänä iltana kannattaakin syödä kevyesti ja tasapainoisesti ja suosia vihanneksia – ja ruokailla mieluiten viimeistään puolitoista tuntia ennen nukkumaanmenoa.

LUE MYÖS: Treenitrikoot – Näin valitset parhaat treenitrikoot

2. Värvää kaveri mukaan

Kun treeni on lyöty etukäteen lukkoon kaverin kanssa, sitä ei kehtaa enää noin vain perua. Lyöttäydy kokeneemman aamutreenarin seuraan tai selvitä, olisiko tuttavapiirissä joku, joka olisi innokas aloittamaan aamuharjoittelun kanssasi.

3. Laita varusteet valmiiksi jo illalla

Kun kello soi kukonlaulun aikaan, on aina parempi, mitä vähemmän tarvitsee siinä hetkessä ajatella ja tehdä. Pakkaa siis treenikassi jo illalla ja laita vaatteet valmiiksi esille.

4. Mene ajoissa petiin

Jos nukkumaanmeno venähtää, aikainen herääminen, treenistä puhumattakaan, on varsin tuskaisaa. Tämä muutos vaatii ehkä eniten tahdonvoimaa, mutta se on aamutreenin a ja o: mene riittävän ajoissa nukkumaan, jotta pääset myös kunnialla sängystä ylös aamulla.

Muista, että vaikka varhaiset heräämiset tuntuvat aluksi vaikeilta, uuteen rytmiin kyllä tottuu ennen pitkää. Pian aamutreenistä tulee tapa, joka palkitsee monella tavalla.