Kuunneltava kävelytreeniohjelma: Kevennä kävelemällä

Kävely on hyvää (ja nivelille hellävaraista) laihdutusliikuntaa – varsinkin intervallikävely – kuten KUNTO PLUSsan kävelytreeniohjelma. Sinä kävelet ja me huolehdimme lopusta: KUNTO PLUSsan kävelytreeniohjelmaa nimittäin kuunnellaan samalla kun kävellään.

Vyötäröllä tuntuvia ja vaa'an lukemissa näkyviä tuloksia voi saada myös ilman maksimisykettä ja totaalista uupumusta. Vähempikin riittää. Esimerkiksi säännöllinen kävelytreeni.

KUNTO PLUS on toteuttanut yksinkertaisen ja tehokkaan intervallikävelyohjelman, jonka voit aloittaa milloin vain.

Ohjelma on kokonaisuudessaan tarjolla KUNTO PLUSsan tilaajille. Ota digipalvelut käyttöösi nyt – se vie vain pari minuuttia – niin voit aloittaa ilmaiseksi heti. Kokeilujakson jälkeen hinta on 8,95 €/kk.

Kuunneltava treeniohjelma: Ohjelma opastaa läpi koko treenin

10 viikon ohjelmaan kuuluu 3 intervallikävelytreeniä viikossa, minkä lisäksi on suositeltavaa kävellä viikon muina päivinä 10 000 askelta. Intervallikävelytreenissä kävellään vuorotellen hitaammin ja rivakasti. Ohjelma kertoo, mitä milloinkin pitää tehdä, eli sinun tarvitsee keskittyä ainoastaan kävelemiseen. Kuunneltava kävelytreeniohjelma kertoo aina, kuinka kauan kävellään ja milloin aletaan kävellä hitaammin ja milloin nopeammin. Helppoa!

Ohjelma kertoo

  • Kuinka kauan päivän kävelytreeni kestää
  • Kuinka pitkään lämmitellään
  • Milloin kävellään normaalivauhtia ja milloin rivakasti
  • Milloin harjoitus on pian tehty.

Treenikerta on enintään 30 minuutin mittainen.

Tuloksia kävelytreenillä

Likimääräisen arvion kalorien kulutuksesta kävelemällä voi laskea kaavalla 1 kcal/painokilo kilometriä kohti normaalivauhtia kävellessä. Toki kulutus riippuu paljon kävelijän koosta ja kunnosta sekä kävellystä matkasta. Mitä heikompi kunto ja kookkaampi kävelijä, sitä enemmän kaloreita kuluu ja kiloja häviää. Yksi asia on tasan tarkkaan varma: intervallikävely – se, mitä KUNTO PLUSsan kävelytreeniohjelmassa tehdään – on sekä tehokkaampaa kuin kävely normaalivauhtia JA tehokkaampaa kuin käveleminen koko ajan ripeästi.

”Laihduin kävelyohjelmalla 2,5 kiloa vaikka söin aivan samalla lailla kuin ennen. Olen syönyt saman verran suklaata ja jäätelöä kuin aikaisemminkin. Siitä olen tosi tyytyväinen. En todellakaan olisi uskonut, että saan näin hyviä tuloksia, koska kävelin jo ennestäänkin paljon.”
— KUNTO PLUSsan kävelytreeniohjelmaa noudattanut 41-vuotias Maria
© iStock

Miten käveleminen vaikuttaa?

  • Käveleminen lisää energiankulutusta – varsinkin intervallikävely
  • Kuluttaa rasvavarastoja
  • Tehostaa aineenvaihduntaa – tukee vastustuskykyä
  • Kohentaa kuntoa
  • Lujittaa luustoa

Muita kävelemisen hyviä puolia

Yksinkertaista – varsinkin, kun saa ohjeet suoraan kuulokkeisiin
Hellävaraista – erityisen hyvä, jos kunto kaipaa kohentamista, on ylimääräisiä kiloja tai heikot nivelet
Helppoa sovittaa arkeen.

Oletko valmis kävelemään kohti onnistumista?