7 vinkkiä vaihtelua kävelyyn

Tuntuvatko kävelylenkit joskus tylsiltä? Kokosimme vinkit, joilla kävelylenkistä voi muokata vaikkapa reippaamman treenin tai mieltä rauhoittavan läsnäoloharjoituksen. Hyviä lenkkejä!

Kvinde der går tur

KEDER DU DIG PÅ GÅTUREN? På vejen kan du lave øvelser, lytte til en lydbog, tale med en ven.

© Jakob Helbig

”Kävely on maailman tylsintä.”

Jos kävely on sinusta jokseenkin tylsää puuhaa eikä ainakaan kunnon liikuntaa, tässä vinkkimme, joilla kävelylenkkeihin saa aivan uusia ulottuvuuksia. Kävellessä kun voi tehdä monenlaista hauskaa ja hyödyllistä – kävelylenkki voi toimia pohjana vaikkapa tehotreenille tai mindfulnessharjoitukselle.

Kokosimme parhaat vinkit siihen, miten kävelylenkkeihin saa vaihtelua monin tavoin.

7 tapaa saada vaihtelua kävelylenkeille

Helppoa lisätreeniä kävelylenkille

Kävely on itsessään mitä mukavinta liikuntaa, mutta lenkkiin voi helposti ujuttaa mukaan hieman lisähaastettakin. Sykettä saa nostettua lisäämällä vauhtia ylämäissä tai portaissa, ja matkan varrella voi penkin kohdalle osuessaan tehdä muutaman punnerruksen. Reppuun lastattu lisäpaino tekee myös lenkistä heti rankemman.

Vauhtia vaihdellen

Kirmaa esimerkiksi joka toinen lyhtypylvään tai puun väli vauhdilla ja joka toinen tavalliseen tahtiisi. Tällainen intervallitreeni nostaa sykettä ja vauhdittaa energiankulutusta tehokkaasti. KUNTO PLUSSAN tilaajana voit kokeilla myös kävellessä kuunneltavaa treeniohjelmaamme – lue lisää ja lataa ääni­tiedostot osoitteessa kävelyintervallit.

Läsnäoloharjoitus

Kävelylenkki tarjoaa täydellisen tilaisuuden keskittyä nykyhetkeen ja unohtaa arjen vaatimukset. Keskity esimerkiksi siihen, miltä liike tuntuu eri puolilla kehoa. Anna ajatusten tulla ja mennä niihin tarttumatta – juuri nyt sinun ei tarvitse suorittaa mitään, vaan riittää, että vain olet.

Luonnon ihmeitä

Luonnossa liikkujalla riittää seurattavaa vuoden ympäri, mikä innostaa liikkeelle säässä kuin säässä. Joka vuodenajassa on viehätyksensä – kevään herkässä viherryksessä, kesän vehreydessä, syksyn upeassa ruskassa ja talven hiljaisessa horroksessa.

Uppoudu kirjan ­maailmaan

Raikkaassa ulkoilmassa reippaillessa voi mainiosti uppoutua samalla tarinoiden tai kiinnostavien keskustelujen vietäväksi. Monia äänikirjoja ja podcasteja voi kuunnella ilmaiseksikin – muista vain olla liikenteessä tarkkana jännittävissäkin kohdissa!

Kerrankin aikaa jutella

Keskustelu voi sujua rennommin silloin, kun jutellaan vieretysten eikä kasvotusten. Ystävää voikin tavata välillä kävelylenkin merkeissä tai viettää kumppanin kanssa kahdenkeskistä aikaa luonnossa kävellen, jolloin arjen kiireet ja askareet eivät häiritse keskusteluun keskittymistä.

(Naapurin) koira mukaan

Koirien omistajilla askeleita kertyy päivässä kuin huomaamatta, ja koiran silittäminen tutkitusti alentaa myös verenpainetta.

Jos itselläsi ei ole päivittäistä ulkoilutusta – ja rapsuttelua – kaipaavaa lemmikkiä, tarjoudu auttamaan tuttua koiranomistajaa aina tarvittaessa – hän varmasti ilahtuu!

Nainen kävelylenkillä. Matkan varrella hän voi tehdä harjoitteita, kuunnella äänikirjaa tai vaikkapa jutella ystävän kanssa.
© gettyimages