3 venytystä, jotka kannattaa tehdä jokaisen kävelylenkin jälkeen

Venyttely vie vain pari minuuttia, mutta huomaat eron ennen pitkää.

Nainen nojaa puunrunkoon ja venyttää pohjettaan

Venyttelyä kävelylenkin jälkeen? Kyllä vain!

© iStock

Kuinka moni viitsii venytellä kävelylenkin jälkeen? Kannattaisi nimittäin. Venyttely parantaa liikkuvuutta – eikä aikaa tarvitse tuhrata muutamaa minuuttia enempää.

Pakaravenytys

Reippaan ja mäkisen kävelylenkin tuntee usein myös pakaroiden lihaksissa, jotka ulottuvat alaselästä yläreiden ulkosyrjälle.

Harjoite: Ota puunrungosta tukeva ote molemmin käsin. Nosta toinen nilkka vastakkaisen reiden päälle. Laske lantiota kunnes tunnet venytyksen pakarassa. Pysy asennossa 15 sekuntia. Toista toisella jalalla.

Pohjevenytys

Pitkän kävelylenkin jälkeen pohkeet voivat tuntua kivikovilta. Hellä ja perusteellinen venytys auttaa helpottamaan kiristyksiä.

Harjoite: Paina kämmenet puunrunkoa vasten ja vie jalka toisen eteen noin parin jalanmitan päähän varpaat samaan suuntaan ja kannat maassa. Koukista etummaista polvea niin, että tunnet venytyksen taaemmassa pohkeessa. Pysy asennossa 15 sekuntia. Toista toiselle jalalle.

Rinta- ja hartiavenytys

Rinnan ja hartioiden lihakset saattavat myös kiristyä kävelylenkillä etenkin, jos kävellessä ryhti painuu kumaraan. Kireät rintalihakset huonontavat tällöin ryhtiä entisestään, joten lenkin jälkeen kannattaa venytellä myös rinta ja hartiat.

Harjoite: Seiso puun vieressä kylki puuta kohti. Ojenna toinen käsi sivulle kyynärpää hieman koukussa ja ota puusta kiinni. Kierrä ylävartaloa vastakkaiseen suuntaan, kunnes tunnet venytyksen rinnassa ja hartiassa. Pysy asennossa 15 sekuntia ja toista toiselle puolelle.