10 vinkkiä, joilla yllät 10 000 askeleeseen arjessa

Liikuntafysiologi Chris MacDonaldin vinkit arjen askeleiden lisäämiseen mottona ”get moving – start walking”.

Mainio tavoite joka ikiselle päivälle.

1. Kävele töihin ja kaikkiin tapaamisiin. Saatat päästä perille nopeammin kuin autolla tai bussilla ja säästää vielä kustannuksissakin.

2. Pysäköi auto tavallista kauemmaksi työpaikalta tai ovelta ja kävele viimeiset sadat metrit. Parkkiruutukin löytyy helpommin.

3. Kipua portaita hissin käyttämisen sijaan. Siten saa kerättyä helposti ylimääräisiä askelia.

4. Älä soita tai lähetä sähköpostia talon sisällä vaan mene itse, kun jostakin pitää jutella. Kasvotusten on usein helpompi selvittää asioita ja saat lisää askeleita.

5. Nouse ylös, kun puhut puhelimessa. Kokeile vaikkapa kuulokemikrofonia, niin voit kävellä kädet vapaina. Keskustelukin saattaa sujua paremmin, kun liikut. 6.Liiku myös ruokatunnilla: lähde lounaalle vähän etäämmälle jalan. Jos teillä ei ole ruokalaa ja syötte eväitä, lähtekää porukalla piknikille lähimpään puistoon, missä voi nautiskella kaikessa rauhassa rentouttavasta ruokahetkestä.7. Käykää kävelyllä ystävien kanssa. Aina ei ole pakko istahtaa kahvikupin ääreen juttelemaan. Mukaan voi pakata termospullon tai vettä, niin voitte lähteä vaikkapa lähimetsään.8. TV vie aikaa yli kaksikin tuntia päivässä. Käytä liikenevä aika aktiivisemmin. Nipistä television katselusta vaikka vain 15–20 minuuttia reippaaseen kävelylenkkiin tai jumppatuokioon.9. Leiki lasten kanssa ulkona. Askelten kertymistä ei edes huomaa vaikkapa hippaa leikkiessä. Samalla lapset saavat raitista ilmaa ja nukahtavat illalla helpommin.kun liikkuessaan pitää mielessä sen, kuinka onnekas on, kun ylipäätään voi kävellä.

[Aktiivisuusrannekkeen avulla saat käveltyä päivittäin enemmän. Mutta mikä olisi sinulle sopiva ranneke? Lue lisää!](https://kuntoplus.fi/treeni/kavely/opas-nain-hyodynnat-aktiivisuusranneketta-ja-valitset-itsellesi-sopivan)