Nainen juoksee kädet ilmassa

Kun paino alenee, vauhti kovenee. 

© iStock

Lisävauhtia juoksuun painonpudotuksella

Juoksutekniikan ja lihasten koostumuksen lisäksi myös paino vaikuttaa merkittävästi juoksuvauhtiin. Kerromme, miten saat lisävauhtia lenkille.

tiistai 12. kesäkuuta 2018 teksti KUNTOPLUS

Paraneeko juoksuvauhtini, jos laihdun?

Paino vaikuttaa juoksu­nopeuteen, sillä kilojen karistessa hapenottokyky paranee, jolloin elimistö saa joka henkäyksellä enemmän happea suhteessa painokiloihin. Mitä enemmän elimistöllä on käytettävänään happea, sitä enemmän energiaa se voi tarjota soluille. 

Selvitä, millaisessa kunnossa olet.

Nyrkkisääntö on, että jokaista pudotettua painokiloa kohti juoksunopeus paranee 2–3 sekuntia kilometrillä, mutta tarkat arvot riippuvat toki omasta juoksutekniikasta sekä elimistön yksilöllisestä lihaskoostumuksesta.

Jos haluat pudottaa muutaman kilon, KUNTO PLUSsan sivustolta löydät tehokkaita laihdutuskuureja, herkullisia reseptejä ja vinkkejä terveellisempiin elintapoihin.

LUE MYÖS: Painoindeksilaskuri – miten painoindeksi lasketaan ja mitä se kertoo

Lisää juoksuvauhtia 5 kilon painonpudotuksella


KUNTO PLUS pukee sinut treeniin

Juuri nyt saat supermukavan pitkähihaisen Craftin treenipaidan, kun tilaat KUNTO PLUS -lehden. Tyylikäs tekninen paita on hengittävää materiaalia, joka pitää olon lämpimänä ja siirtää samalla kosteutta tehokkaasti iholta. Treenipaita sopiikin moneen menoon – niin reippaille kävely- ja pyörälenkeille kuin lihastreeniin ja joogaankiin sekä viileämmän kelin juoksulenkeille. Paita sopii hyvin välikerrokseksi juoksutakin alle sekä sään salliessa myös sellaisenaan käytettäväksi.

Nyt saat tyylikkään treenipaidan sekä 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä yhteishintaan 24,90 €. Jokainen lehti tarjoaa inspiraatiota ja vinkkejä treeniin sekä terveellisiä reseptejä. Säästät 66,90 €!

Tutustu huikeaan tarjoukseen täällä!

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee