3 oikotietä ensimmäiseen puolimaratoniin

Näinkin vähällä voit päästä tavoitteeseen!

Puolimaraton on nykyään todella monen naisen unelmamatka – ja 21,1 kilometrille treenaaminen on helpompaa ja nopeampaa kuin useimmat luulevatkaan.

Esittelemme 3 nopeaa tietä pitkänmatkan kuntoon. Ota ne mukaan juoksuohjelmaasi jo tänään. Tai lataa uusi puolimaratonohjelmamme, jonne niksit sisältyvät alunperinkin.

  • Täyttä vauhtia 3 kertaa viikossa
    Unohda sellaiset neuvot, että sinun pitäisi harjoitella 5-6 kertaa viikossa pärjätäksesi puolimaratonilla. Se ei ole tarpeen. Jo kolme lenkkiä viikossa riittää – ja voit silti tulla loistavaan pitkänmatkan juoksukuntoon. Tarvitsee vain juosta täysillä. Intervallit, sprintit ja vauhtileikit hoitavat homman.

  • Hyvästit pitkille lenkeille – jos ne ottavat sinua pattiin
    Monien naisten on vaikea löytää aikaa ja halua käyttää sunnuntain toisensa perään pitkiin lenkkeihin. Ei hätää! Pitkät sunnuntailenkit ovat osa monia puolimaratonohjelmia, mutta voit vaihtaa useimmat niistä nopeisiin ja tehokkaisiin lenkkeihin, joiden tekemiseen riittää puoli. Sprintti-intervallit, esim. 10 x 30 s täyttä vauhtia, tuovat tehokkaasti taloudellisuutta juoksuun ja lisäävät siten kestävyyttäsi.

  • Ja lenkit pieniksi paloiksi
    Etkö jaksaisi lähteä liikkeelle tänään? Huijaa aivojasi jakamalla tunnin lenkki kahdeksi pienemmäksi. Juokse nopea, pieni lenkki aamulla ennen suihkua, ja juokse sitten toinen lyhyt, rauhallinen lenkki ennen nukkumaanmenoa. Se on todella hyvää kestävyysharjoittelua – ja toisinaan paljon helpompi toteuttaa kuin yksi pitkä, vastenmielinen lenkki.