3 oikotietä ensimmäiseen puolimaratoniin

Näinkin vähällä voit päästä tavoitteeseen!

Puolimaraton on nykyään todella monen naisen unelmamatka – ja 21,1 kilometrille treenaaminen on helpompaa ja nopeampaa kuin useimmat luulevatkaan.

Esittelemme 3 nopeaa tietä pitkänmatkan kuntoon. Ota ne mukaan juoksuohjelmaasi jo tänään. Tai lataa uusi puolimaratonohjelmamme, jonne niksit sisältyvät alunperinkin.

 • Täyttä vauhtia 3 kertaa viikossa
  Unohda sellaiset neuvot, että sinun pitäisi harjoitella 5-6 kertaa viikossa pärjätäksesi puolimaratonilla. Se ei ole tarpeen. Jo kolme lenkkiä viikossa riittää – ja voit silti tulla loistavaan pitkänmatkan juoksukuntoon. Tarvitsee vain juosta täysillä. Intervallit, sprintit ja vauhtileikit hoitavat homman.

 • Hyvästit pitkille lenkeille – jos ne ottavat sinua pattiin
  Monien naisten on vaikea löytää aikaa ja halua käyttää sunnuntain toisensa perään pitkiin lenkkeihin. Ei hätää! Pitkät sunnuntailenkit ovat osa monia puolimaratonohjelmia, mutta voit vaihtaa useimmat niistä nopeisiin ja tehokkaisiin lenkkeihin, joiden tekemiseen riittää puoli. Sprintti-intervallit, esim. 10 x 30 s täyttä vauhtia, tuovat tehokkaasti taloudellisuutta juoksuun ja lisäävät siten kestävyyttäsi.

 • Ja lenkit pieniksi paloiksi
  Etkö jaksaisi lähteä liikkeelle tänään? Huijaa aivojasi jakamalla tunnin lenkki kahdeksi pienemmäksi. Juokse nopea, pieni lenkki aamulla ennen suihkua, ja juokse sitten toinen lyhyt, rauhallinen lenkki ennen nukkumaanmenoa. Se on todella hyvää kestävyysharjoittelua – ja toisinaan paljon helpompi toteuttaa kuin yksi pitkä, vastenmielinen lenkki.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

 • Yli sata 5–40 min treenivideota
 • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
 • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
 • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background