Miksi joogata ulkona: 5 hyvää syytä

On lähes itsestään selvää, että aurinkotervehdys toimii parhaiten – auringossa. Se ei suinkaan ole ainoa hyvä syy levittää joogamattoa ulos vihreään luontoon.

Nainen joogaa ulkona luonnossa.

JOOGA – Ojenna käsiä taivasta kohti ja sano ”namaste” luonnolle.

© iStock

On vaikeaa ja vähän tylsääkin ’tervehtiä aurinkoa’, ’ojentaa kädet taivasta kohti’ tai ’tuntea maa jalkojensa alla’, jos on joogatunnilla sisätiloissa.

Jooga on nimittäin tiukasti sidoksissa luontoon ja ottaa monia elementtejään sieltä.

Siksi on itua siinä, että vie joogatreenin ulos aina, kun sääolot sen sallivat.

Joogaa KUNTO PLUSsan treenivideoiden kanssa

Keskittyminen paranee

Ruohon tuoksu, lintujen laulu ja auringon lämpö kasvoilla: aistit terävöityvät ulkoilmassa. Pystyt keskittymään hetkeen ja paikkaan, mikä on tärkeää joogan harjoittamisessa, jossa olisi hyvä unohtaa arjen huolet ja kiireet vähäksi aikaa kokonaan.

Luonto rentouttaa

Tutkimus on osoittanut, että stressihormonien ­määrä laskee luonnossa. Kun siis tekee hengitysharjoituksia paljaan taivaan alla, antaa itselleen ihanteelliset olosuhteet rentoutua ja rauhoittua.

Parempi hengitysilma

Vilkkaasti liikennöidyn tien varrella ei tietenkään kannata joogata. Mutta muutoin on periaatteessa aina keuhkoille parempi hengittää raikasta ilmaa ulkona kuin 20 muun joogaajan kanssa samoissa sisätiloissa.

Jalat tukevasti maassa

Kirjaimellisesti. Joogaa on tapana harjoittaa paljain jaloin, missä on vielä enemmän mieltä silloin, kun jalkojensa alla voi tuntea paljaan maan ja ruohikon. Tuntemus kehossa on toinen, ja saat kirjaimellisesti jalansijan luontoon, mikä parantaa joogatuokion aistivoimaisuutta.

Lisää energiaa

Jos joogaaminen on mielestäsi unettavaa, kannattaa viedä joogamatto ulos. Luonnon äänet ja tuoksut pitävät varmasti hereillä. On myös tieteellisesti todistettu, että ulkona treenaaminen vapauttaa endorfiineja, jotka tekevät onnelliseksi ja antavat energiaa.

Vinkkejä ulkojoogaan

Vahva matto

on tarpeen, jotta kivet ja juurakot eivät kaivaudu maton läpi ja ärsytä ihoa.

Alustan

pitää olla kohtalaisen tasainen, niin että tasapaino on helpompi säilyttää.

aurinkosuojavoidetta

Muista käyttää aurinkosuojavoidetta, jotta ihosi ei pala, kun joogaat.