Tympiikö juoksu? 5 treenivaihtoehtoa juoksulenkille

Juoksu on erinomaista liikuntaa, mutta hien saa pintaan muillakin tavoin, jos et ole juoksun ystävä tai kaipaat vaihtelua lenkkeilyn tilalle.Esittelemme viisi harjoitteluvaihtoehtoa, jotka vastaavat vaikutukseltaan 5 km juoksulenkkiä.

Nainen treenaa jumppamatolla

TEHOKASTA TREENIÄ Hien saa pintaan ja sykkeet ylös monella tapaa!

© Jacob Helbig

Onko juokseminen sinusta tylsää? Ei se mitään – niin se on monesta muustakin. Juoksu ei vain ole kaikkien juttu, mutta onneksi kestävyyskuntoa voi kehittää muillakin tavoilla. Esittelemme 5 vaihtoehtoa, jotka ovat taatusti juoksua mielenkiintoisempia, ja joista saat samat terveyshyödyt kuin 5 kilometrin juoksulenkistä.

Samat hyödyt kuin 5 kilometrin juoksulenkillä

Pitkää ikää: Säännöllisen juoksemisen on useissa tutkimuksissa todettu pidentävän treenaajien ikää verrattuna liikkumattomiin ihmisiin. Saman vaikutuksen voi saada tekemällä sykettä reippaasti nostavan 30 minuutin treenin muutaman kerran viikossa.

Energiankulutus: 65-kiloinen henkilö kuluttaa 5 km:n lenkillä n. 325 kcal. Se vastaa 1,5 suklaapatukan energiasisältöä. Samaan kulutukseen pääset näillä 5 lajilla: uinti (35 min), lihaskuntoharjoittelu (40 min), crosstrainer (35 min), kävelylenkki (45 min) + kahvakuulailu (200 heilautusta) tai pyöräily (30 min).

Vahvemmat luut: Juostessa luihin kohdistuvat tärähdykset ja iskut vahvistavat luustoa. Saman hyödyn voit saada crosstrainerilla, kuntosaliharjoittelulla tai kävelyllä + kahvakuulaharjoituksilla. Pyöräily ja uinti eivät vahvista luustoa, joten niiden lisäksi tarvitset myös lihaskuntoharjoittelua.

Hyvinvointia koko kesäksi KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Juostessa kuunneltava juoksuohjelma
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

Juuri nyt voit saada KUNTO PLUSsan kaikki palvelut käyttöösi koko kesäksi vain 8,95 eurolla!

TARJOUS: 3 kk 8,95 €


Newsletter background