Tympiikö juoksu? 5 treenivaihtoehtoa juoksulenkille

Juoksu on erinomaista liikuntaa, mutta hien saa pintaan muillakin tavoin, jos et ole juoksun ystävä tai kaipaat vaihtelua lenkkeilyn tilalle.Esittelemme viisi harjoitteluvaihtoehtoa, jotka vastaavat vaikutukseltaan 5 km juoksulenkkiä.

Nainen treenaa jumppamatolla

TEHOKASTA TREENIÄ Hien saa pintaan ja sykkeet ylös monella tapaa!

© Jacob Helbig

Onko juokseminen sinusta tylsää? Ei se mitään – niin se on monesta muustakin. Juoksu ei vain ole kaikkien juttu, mutta onneksi kestävyyskuntoa voi kehittää muillakin tavoilla. Esittelemme 5 vaihtoehtoa, jotka ovat taatusti juoksua mielenkiintoisempia, ja joista saat samat terveyshyödyt kuin 5 kilometrin juoksulenkistä.

Samat hyödyt kuin 5 kilometrin juoksulenkillä

Pitkää ikää: Säännöllisen juoksemisen on useissa tutkimuksissa todettu pidentävän treenaajien ikää verrattuna liikkumattomiin ihmisiin. Saman vaikutuksen voi saada tekemällä sykettä reippaasti nostavan 30 minuutin treenin muutaman kerran viikossa.

Energiankulutus: 65-kiloinen henkilö kuluttaa 5 km:n lenkillä n. 325 kcal. Se vastaa 1,5 suklaapatukan energiasisältöä. Samaan kulutukseen pääset näillä 5 lajilla: uinti (35 min), lihaskuntoharjoittelu (40 min), crosstrainer (35 min), kävelylenkki (45 min) + kahvakuulailu (200 heilautusta) tai pyöräily (30 min).

Vahvemmat luut: Juostessa luihin kohdistuvat tärähdykset ja iskut vahvistavat luustoa. Saman hyödyn voit saada crosstrainerilla, kuntosaliharjoittelulla tai kävelyllä + kahvakuulaharjoituksilla. Pyöräily ja uinti eivät vahvista luustoa, joten niiden lisäksi tarvitset myös lihaskuntoharjoittelua.