Vältä pahanhajuinen hengitys

Pahanhajuisen hengityksen välttäminen on suhteellisen helppoa, kunhan niksit ovat hallussa. Lue jutusta, miten vältät pahanhajuiset hönkäykset.

Hymyilevä nainen harjaa hampaita, jotta välttää pahanhajuisen hengityksen

HAISEEKO HENGITYS? Pahanhajuinen hengitys voi yllättää myös tunnollisen harjaajan.

© iStock

Jos hengitys haisee pahalta, vika on yleensä suussa. Yleisiä syitä ovat ientulehdus ja kuiva suu, huolimaton hampaiden pesu ja hiilihydraattia välttelevillä elimistön ketoosi.

Joskus syy löytyy kuitenkin ihan kir­jaimellisesti syvemmältä, jos hengitys haisee siksi, että on syönyt esimerkiksi valkosipulia. Myös tavallinen kelta­sipuli ja maitotuotteet voivat vaikuttaa hengityksen hajuun.

Syömisen yhteydessä erittyvä sylki puhdistaa suuta, joten jos ateriavälit venyvät pitkiksi, niin suuhun voi kertyä haisevia bakteereita, joita sylki ei ole huuhdellut pois.

Useimpien henki haisee ajoittain, varsinkin aamuisin. Silloin kielen harjaaminen voi olla hyvä keino, mutta alla esitellään muitakin konsteja raikastaa hengitystä.

4 keinoa raikastaa hengitystä

  • HARJAA PAREMMIN. Jos hampaiden harjaus ei auta, olet ehkä ollut vähän huolimaton, joten panosta kunnon harjaan ja tekniikkaan.
  • KÄYTÄ PURUKUMIA. Kun pureskelet purkkaa, suussa erittyy sylkeä, joka huuhtelee suuta, ja purkan oma tuoksu raikastaa hengitystä.
  • PUHDISTA HAMMAS­VÄLIT. Pahanhajuista kertymää voi poistaa suusta harjaamalla hampaat ja kielen sekä puhdistamalla hammasvälit. Käytä hammaslankaa, -tikkua tai pientä hammasväliharjaa.
  • SYÖ USEAMMIN. Pidä ateriavälit lyhyinä, jotta sylki huuhtelee suun usein. Seuraa myös, aiheutuuko haju jostain tietyistä ruoka-aineista.

Hyvinvointia koko kesäksi KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Juostessa kuunneltava juoksuohjelma
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

Juuri nyt voit saada KUNTO PLUSsan kaikki palvelut käyttöösi koko kesäksi vain 8,95 eurolla!

TARJOUS: 3 kk 8,95 €


Newsletter background