Juo kahvia ennen torkkuja

Saattaa kuulostaa oudolta, mutta virkistyt kaikkein parhaiten, kun juot kahvia juuri ennen nokosia.

Herätyskello soi

Kun otat nokoset, virkistyt. Kun juot kupin kahvia, virkistyt. Entä jos yhdistät nämä kaksi: juot kahvin JA otat nokoset? KYLLÄ! Virkistyt kaksin verroin!

Niksi on yksinkertainen: Juo kupillinen kahvia (tai kaksi) ja hyödynnä kofeiinin imeytymiseen kuluvat 20 - 30 minuuttia torkkuihin.

Kahvitorkkujen keksijöitä ovat Loughboroughin yliopiston tutkijat Britanniassa. He halusivat tutkia, miten pitkiä matkoja autolla ajavia voisi auttaa virkistymään ajotauoilla. Kahvitorkut virkistävät aivoja ja elimistöä tuplasti, mikä teki kuskeista sekä virkeämpiä että turvallisempia liikenteessä.

Näin otat virkistävimmät kahvitorkut

  • Valitse sopiva paikka
    Valitse lepohetkeen paikka, jossa voit levätä niin mukavasti, että koko kehosi rentoutuu ja rauhoittuu. Yritä löytää suhteellisen hiljainen ja hämärä paikka.

  • Juo mukillinen sokeroimatonta kahvia
    Juo iso mukillinen kahvia. Jos olet enemmän espresson ystävä, ota tupla. Määrä vastaa suunnilleen 200 milligrammaa kofeiinia. Kofeiinipitoisuus tietenkin vaihtelee kahvin mukaan - kahvityypin ja valmistustavan mukaan - mutta kokeilemalla löydät oikean määrän. Älä kuitenkaan lisää sokeria kahviin äläkä korvaa kahvia sokeria sisältävällä kofeiinipitoisella energiajuomalla, koska sokeri piristää hetkellisesti ja voi vaikeuttaa nukahtamista.

  • Aseta herätys 20 minuutin päästä
    Aseta kupin tyhjennyttyä välittömästi herätys 20 minuutin päähän. Jos nukut pidempään, herääminen on vaikeaa, koska ehdit vajota syvääne uneen. 20 minuutin päästä heräät pirteänä kuin peipponen, koska olet nukkunut ja kofeiinin vaikutus on parhaimmillaan.

Nukutko liikaa vai liian vähän? Katso, paljonko unta SINÄ tarvitset.