Suosi vihreitä

Hyödyt:

Tuttu nyrkkisääntö on syödä vihanneksia ja hedelmiä kaikista sateenkaaren väreistä. Mutta yksi väri on ylitse muiden ja siitä kannattaa ottaa kaikki hyöty irti. Väri on vihreä.

Pinaatti ja muut vihreät lehtivihannekset sisältävät klorofylli-nimistä väriainetta, joka sitoo ja neutraloi mm. punaisen lihan sisältämiä haitallisia aineita. Sille on käyttöä erityisesti nyt grillikauden alettua.

Klorofylli auttaa suojautumaan myös ihosyövältä, joka uhkaa auringonpalvojia.

LUE MYÖS:Ihosyöpä johtuu usein auringosta

Toimi näin:

Päivittäisen klorofyllin tarpeen voit kattaa syömällä puoli kuppia hienonnettua, raakaa pinaattia tai saman määrän jotain muuta vihreää lehtivihannesta. Se voi olla lehtiselleriä, rucolaa, vesikrassia, voikukanlehtiä, nokkosta, vaaleanvihreitä pieniä vuohenputken lehtiä tai pinaattikiinankaalia (paksoi), joka on valkeavartinen aasialainen lehtivihannes.

Voit syödä myös tavallisia salaatteja, mutta tummanvihreät vihannekset ovat terveellisempi valinta.

Muistisääntö on yksinkertainen: Mitä tummemman vihreä lehtivihannes, sitä enemmän klorofylliä. Nämä vihannekset sisältävät myös runsaasti foolihappoa, joka on yleisimmin puuttuva B-vitamiini.