Syö 150 g marjoja päivässä

Luonnon makeat herkut, tuoreet marjat, ovat terveysvaikutteisia.

Hyödyt

Marjat sisältävät runsaasti terveellisiä ainesosia, kuten antioksidantteja, jotka auttavat elimistöä suojautumaan vapaiden happiradikaalien haittavaikutuksilta. Tälle on tarvetta erityisesti kesäaikaan, sillä auringonvalo edistää vapaiden radikaalien syntymistä ja elimistö tarvitsee antioksidantteja niiden neutraloimiseksi.

Tuoreen tutkimuksen mukaan marjat ovat hyödyllisiä myös kolesteroliarvojen ja verenpaineen alentamiseen. Kaiken lisäksi esimerkiksi mustikka vahvistaa silmän hiusverisuonia ja ehkäisee siten harmaakaihia.

Toimi näin

Tee marjoista keittiösi vakituinen vieras, jotta niitä tulee nautittua 150 g joka päivä.

Marjoja käytetään edelleen valitettavan usein vain jälkiruuissa ja leivonnassa. Marjoista olisi paljon muuhunkin!
Varsinkin kesällä mansikkakaudesta, vadelmapensaiden antimista ja herukkasadosta kannattaa ottaa kaikki irti.

Vaikka 150 g kuulostaisi paljolta, sen voi helposti saada sisällytettyä päivittäiseen ruokavalioon: marjoja voi ripotella jogurtin tai puuron päälle, käyttää leivonnassa ja hilloina sekä lisätä salaattiin ja kotitekoiseen, raikkaaseen pirtelöön tai smoothieen.

Marjoja kannattaa myös napostella popcornien ja sipsien sijaan tai korvata niillä muita epäterveellisiä välipaloja.

Muista käyttää marjojen koko kirjo, sillä myös marjojen väriaineilla on terveysvaikutuksia. Herkuttele mansikoiden ja mustikoiden lisäksi myös karviaisilla, herukoilla ja puolukoilla. Nekin ovat pullollaan terveellisiä aineita.