Mikä helpottaisi, kun työttömyys stressaa?

Stressi ei aina aiheudu vain työn asettamista vaatimuksista, vaan se voi johtua myös esimerkiksi työttömyydestä. Jos kärsit muisti- ja keskittymisvaikeuksista ja olo on muutenkin levoton, et ole suinkaan ainoa!

Nainen lepää tietokoneen edessä

Työttömyys voi olla hyvin stressaavaa

Moni ajattelee, että stressistä kärsivät vain ne, jotka tekevät vaativaa työtä, mutta stressiä voi aiheuttaa myös toimettomuus. Monilla työttömillä on itse asiassa havaittu klassisia stressin oireita, kuten keskittymis- ja muistivaikeuksia, sisäistä rauhattomuutta ja yleisesti epämukavaa oloa.

Stressiä voi luonnollisesti aiheuttaa huoli taloudellisesta tilanteesta ja tulevaisuudesta sekä epävarmuus siitä, koska tilanteeseen voisi olla odotettavissa muutosta

Monista voi myös tuntua siltä, että menettäessään työnsä he menettävät samalla osan identiteettiään, ja jo työttömyydestä kertominenkin voidaan kokea häpeälliseksi.
Työttömyydessä ei kuitenkaan ole mitään hävettävää, eikä ole hyvä jäädä yksin negatiivisten ajatusten kanssa,sillä se voi heikentää hyvinvointia ja vaikeuttaa entisestään uuden työpaikan etsimistä

Lue myös: Oletko stressaantunut? Tee testi!

Näistä neuvoista voivat hyötyä myös ne, jotka tekevät paljon etätöitä yksin kotoa käsin, ovat hoitovapaalla tms.

Asiantuntija Helle Alsted, stressiin erikoistunut psykologi

Artikkeli on ilmestynyt aiemmin KUNTO PLUS -lehden numerossa 11/2021.

Hyvinvointia koko kesäksi KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Juostessa kuunneltava juoksuohjelma
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

Juuri nyt voit saada KUNTO PLUSsan kaikki palvelut käyttöösi koko kesäksi vain 8,95 eurolla!

TARJOUS: 3 kk 8,95 €


Newsletter background