Seksikysymyksiä aikuisille

Kuinka usein on riittävän usein? Mistä muut fantisoivat? Mitkä seksilelut myyvät parhaiten? Saat vastaukset täältä.

Pariskunta, joka makaa sängyssä esileikkien parissa

SEKSI – puhutaan siitä.

© gettyimages

Mikä on riittävästi, mistä muut fantisoivat, ja miten muut tekevät sen. Seksi – ja etenkin muiden harrastama seksi – herättää useimmissa ihmisissä uteliaisuutta, myönsipä sen tai ei.

Siksi etsimme vastaukset kymmeneen kysymykseen, jotka kiinnostivat toimituksessa. Lue lisää täältä. Lupaamme, että yllätyt!

1 Kuinka paljon seksiä suomalaiset harrastavat?


Viimeisin FINSEX-tutkimus keräsi tietoa 6 000 suomalaisen seksuaaliasenteista ja -elämästä, mukaan lukien yhdyntämääristä.

Tulokset kertoivat edellisessä tutkimuksessa todetun yhdyntämäärien laskun jatkuvan, mutta tietoa muunlaisen seksin määrästä ei kerätty.

Alta voit nähdä kuinka usein eri ikäiset suomalaiset keskimäärin heiluttivat hetekaa vuonna 2015, mutta muista, että määrät vaihtelevat suuresti yksilöllisesti.

Yhdynnät lukuina

Näin usein vastaajat olivat olleet yhdynnässä edellisen kuukauden aikana vuoden 2015 FIN-SEX-tutkimuksen tulosten mukaan.

Lähde: Väestöliiton FIN-SEX-tutkimus {"target":"_blank"})

2 Mitkä ovat yleisimmät seksifantasiat?


Tulla naamioidun ratsumiehen kaappaamaksi, tavata seksikäs muukalainen uimahallilla tai saada puolison parhaasta ystävästä seuraa makuukammariin – mielikuvitus on vilkas ja värikäs silloin, kun himottaa.

Vaikka monien fantasiat ovat luultavasti niin moninaisia, että ne eivät oikein sovi mihinkään yksittäiseen kategoriaan, on mahdollista nähdä joitakin yleisiä suuntaviivoja, kun ihmisiltä kysytään mistä he fantisoivat.

FINSEX ei valitettavasti tätä selvitä, mutta tanskalaisten vastaava tutkimus, SEXUS, pyysi osallistujia ilmoittamaan, paljonko he syttyivät tietyistä fantasioista. Vaikka heitä ei siis pyydetty kirjoittamaan vapaasti fantasioistaan, antoivat vastaukset viitteitä siitä, mistä tanskalaiset naiset peiton alla haaveilevat.

Mitkä ovat yleisimmät seksifantasiat:

Seksilelujen käyttäminen

Kaikkiaan 49 prosenttia vastanneista naisista syttyi ajatellessaan seksilelujen käyttämistä, ja osa vastanneista kertoi myös toteuttaneensa fantasioitaan leluleikeistä. Tutkimus ei ikävä kyllä kerro, mitä seksileluja he ajattelivat ja miten ja kenen (itsen vai kumppanin) he kuvittelivat leluja käyttävän.

Anaali­stimulaatio

26 prosenttia fantisoi – ja osalla oli myös ollut kokemuksia – anaaliseksin harrastamisesta. Anaaliseksi voi olla anaaliyhdyntää tai esim. anuksen stimuloimista suulla, vibraattorilla tai anaalitapilla.

Dominoiduksi tuleminen

24 prosenttia SEXUS-kyselyyn vastanneista naisista kertoi syttyvänsä dominoinnista, mahdollisesti osana sidontaleikkiä – eli liikkumisen rajoittamista esim. köysillä tai käsiraudoilla. Dominoinnissa voi olla mukana myös lyömistä, tuhmien puhumista, tai jotain aivan muuta.

Seksi monen kanssa yhtä aikaa

21 prosenttia kuvittelee mielellään harrastavansa ryhmäseksiä. Tuloksista ei kuitenkaan selviä, koskivatko fantasiat kolmen tai neljän kimppaa vai orgioita tätä suuremmalla joukolla.

Roolileikit ja rooliasut

Vastaajista 19 prosenttiä innostui ajatuksesta, että leikkisi roolileikkejä nahkaan ja lateksiin tai muuhun asuun sonnustaununeena – osa voisi pukeutua myös hoitajaksi tai sihteeriksi tai johonkin muuhun asuun tai univormuun.

Swinger­klubilla

8 prosenttia fantisoi vierailusta swinger- klubille, jossa voi tavata uusia seksikumppaneita ja usein kokea sellaisia asioita kuin glory holen, pimeähuoneen tai seksikeinun. 0,7 prosenttia vastaajista oli toteuttanut fantasian.

3 Onko terveempi, jos harrastaa paljon seksiä?


Vastaus on kyllä, mutta ei ehkä sillä tavalla kuin ajattelisi: vaikka seksi tuo hien pintaan ja hengästyttää, se ei ole kovin kummoista liikuntaa.

Yhdyntä kestää keskimäärin noin 8 minuuttia, mikä ei ole järin pitkä aika liikuntanäkökulmasta, varsinkaan, jos sen viettää lähinnä makuullaan. Fyysisen terveyden sijaan seksi parantaakin mielen hyvinvointia, joten jos olet harras vaakamambon harjoittaja, pääset nauttimaan seuraavista hyödyistä.

4 Ovatko miehet naisia himokkaampia?


Kyllä ja ei.

Kun miehiltä kysytään, kuinka usein he haluavat seksiä, he haluavat useammin kuin naiset. Se ei kuitenkaan ole koko kuva.

Heterosuhteissa elävät naiset kärsivät orgasmikuiluksi nimitetys- tä ilmiöstä, jossa he saavat seksin aikana orgasmeja harvemmin kuin miehet – tai naisten kanssa suhteissa olevat naiset.

Jos heteronaiset tulisivat seksin aikana yhtä usein kuin muutkin, voisi kuvitella, että hekin haluaisivat sitä useammin.

5 Tappaako lasten saaminen seksielämän?


Väestöliiton mukaan on luonnollista, että vauvan syntymän jälkeen seksi jää hetkeksi.

Synnytyksen jälkeen voi olla seksiä hankaloittavia fyysisiä vaivoja, ja myös unenpuute on tavallinen syy seksihalujen vähäisyyteen vauva-arjessa.

Uusi elämäntilanne vaatii totuttelua, mutta hyvällä huolenpidolla seksielämän saa elpymään.

6 Miksi minun on vaikeaa saada orgasmia kumppanini kanssa?


Syyt orgasmien puutteseen parisuhteessa voivat olla monet, mutta yksi asia on varma: ongelmat orgasmin saamisessa kumppanin kanssa ovat yleisiä. Sisäistetty häpeä tai epävarmuus, kommunikaatio-ongelmat, suorituspaineet ja arjen stresi ja kiire voivat kaikki hankaloittaa orgasmin saamista.

Kokosimme tähän joukon kysymyksiä, jotka voivat auttaa sinua ymmärtämään paremmin, mistä omat hankaluutenne oikein kumpuavat.

Piirros onnettomasta parista sängyssä

KUN ORGASMIA EI TULE – parisängyn puoliskot saattavat tuntua olevan valovuosien päässä toisistaan.

5 kysymystä, jotka saatavat auttaa orgasmin saamisessa

Millaiset puit­teet ovat?

Aloitetaan käytännön asioista: onko makuuhuoneessa liian kuuma tai kylmä? Onko sänky niin pehmeä, että siihen uppoaa ja siinä on hankala liikkua? Onko makuuhuoneen valaistus miellyttävä? Onko seinillä peilejä, jotka häiritsevät sinua? Lyhyemmin sanottuna: kutsuuko tila harrastamaan seksiä?
Jos ei, kannattaa aloittaa sen korjaamisesta.

Pystytkö tulemaan omin avuin?

Voi olla houkuttelevaa syyttää orgasmivajeesta rakkaan puutteellista sorminäppäryyttä, mutta itse asiassa on helpointa aloittaa kotirintamalta. Onko sinun helppo tulla sooloseksissä?
Jos ei, voi olla hyvä panostaa alkajaisiksi omaan kehotuntemukseen ja ottaa vaikka seksileluja avuksi.
Mitä paremmin tunnet itsesi, sitä paremmin voit ohjata kumppaniasi nautinnossasi.

Onko se aina ollut näin?

Jos olet vakiintuneessa parisuhteessa, miettikää yhdessä, oliko seksielämänne erilaista suhteen alussa. Moni kokee, että seksielämä hiipuu alkuhuuman jälkeen, ja se voi vaikuttaa orgasmeihin. Siihen ei täydy silti tyytyä. Voitteko sopia, että keskitytte sinun nautintoosi jonkin aikaa?

Oletko epä­varma itsestäsi?

Epävarmuus tulee ymmärtää laajasti: ehkä et ole sinut kehosi kanssa tai et koe, että rakkaasi välittää orgasmeistasi. Siitä keskusteleminen voi olla hirvittävän haavoittuvaista, mutta se on välttämätöntä. Joillekin on apua siitä, jos keskustelussa on tukena psykologi tai seksologi.

Onko suoritus­paineita?

Kenties kumppanisi rakastaa sitä, kun tulet, ja vaikka on ihanaa, että hän näyttää innostuksensa, se voi myös luoda tiettyjä suorituspaineita. Voisiko se mahdollisesti osana haastetta saada orgasmeja?

7 Voivatko kaikki, joilla on emätin, squirtata eli saada kostean orgasmin?


Orgasmit, joissa naistyypillisistä sukuelimistä purkautuu nestettä samaan tapaan kuin peniksestä laukeamisen yhteydessä, ovat herättäneet paljon keskustelua ja oletuksia.

Ajatellaan, että suihkuava neste erittyy emättimen suuaukon vieressä sijaitsevista Bartholinin rauhasista, minkä vuoksi arvellaan, että jokainen, jolla on emätin, voisi saada squirttausorgasmin. Se ei toki vielä tarkoita, että näin tapahtuisi.

Tutkimustulokset aiheesta vaihtelevat suuresti: tutkimuksesta riippuen 10–50 prosenttia naisista kertoo ejakuloivansa orgasmissa usein.

8 Mikä on eturauhasorgasmi?


Eturauhasen omistaja voi saada tämän erityisen orgasmin vain anaalistimulaation avulla, ja sen sanotaan voivan olla syvempi ja intensiivisempi kuin penistä stimuloimalla saatu orgasmi.

Anatomisesti eturauhasorgasmit on melko helppo ymmärtää: peräsuolessa on noin 10 000–12 000 hermopäätettä, joten se on erittäin erogeeninen alue. Kiihottumisen aikana eturauhanen turpoaa, jolloin tämän hieman muhkuraisen, noin saksanpähkinän kokoisen rauhasen voi löytää tunnustelemalla sormella peräsuolen etuseinämää noin 3–7 senttimetriä suuaukolta sisäänpäin.

Sitä voi stimuloida mm. sormella tai erityisesti sitä varten kehitetyllä eturauhaskiihottimella.

Piirroskuva eturauhasen kiihottamisesta orgasmin saamiseksi

PROSTATAORGASMI EI ETURAUHASORGASMI vaatii erityistä kiihottamista.

Eturauhasorgasmi

Eturauhasen stimulointi vaatii liukuvoidetta ja kärsivällisyyttä.

9 Mikä seksilelu on paras?


Mikä tarkalleen saa itse kunkin jalkovälin kostumaan luonnollisesti vaihtelee henkilöstä toiseen, mutta myydyimmät lelut kertovat siitä, mikä on yleisesti suosittua. Pohjoismaiden suurimman verkkoseksikaupan

Sinfulin mukaan nämä kolme tuotetta ovat tämänhetkiset bestsellerit:

Seksilelut

Kierteinen lasidildo
© Sinful

Lasidildon kierrekuvio tekee siitä luomoavan katsella, ja lasi sopii materiaalina erityisen hyvin stimuloiviin lämpötilaleikkeihin.

Hieromasauva
© Sinful

Tässä on tuote, joka hurmaa pehmeydellään ja lempeällä värinällään, joten ei ole mikään yllätys, että se on myyntihitti.

Sininen hieromasauva
© Sinful

Sininen leikkikalu on pieni, mutta vaikuttava – sen seitsemää erilaista värinäasetusta voi käyttää klitoriksen, välilihan tai nännien stimuloimiseen.

*Lähteet: Väestöliitto, Sinful

Artikkeli on julkaistu KUNTO PLUSsassa nro 11/2023