3 yllättävää seikkaa orgasmista

Se voi pidentää elinikääsi, ja sen voi saada myös rintoja hyväilemällä. Kurkkaa täältä kolme mehukasta faktaa orgasmista.

Nainen hekuman huipulla

Onko orgasmi välillä kiven takana? Vanhuus voi tuoda helpotusta tähänkin.

© iStock

1. Orgasmi paranee iän myötä

Puolet yli 80-vuotiaista naisista laukeaa aina tai lähes aina. He ovat lisäksi tyytyväisempiä orgasmeihinsa kuin nuoremmat naiset. Tämä selvisi San Diegon alueella Yhdysvalloissa tehdyssä tutkimuksessa, johon osallistui 806 naista. Tutkimus julkaistiin American Journal of Medicine -lehdessä.

Tutkimukseen osallistuneisten naisten keski-ikä oli 67. Heistä 67,1 prosenttia sai orgasmin joka kerta tai lähes joka kerta, kun he harrastivat seksiä – huolimatta siitä, että heidän seksihalunsa olivat vähentynet.

Iäkkäillä pareilla ilmeisesti voimakkaat tunnesiteet ja jatkuva fyysinen läheisyys edistävät seksuaalisen tyydytyksen saamista.

2. Yhden illan jutut päättyvät vain harvoin orgasmiin

Vaikka ajatus kuumasta yhden illan jutusta voi saada hormonit hyrräämään, se ei todellisuudessa ole paras tapa saada orgasmi. Ei ainakaan naisille.

Eräs tutkimus osoittaa, että vain 11 prosenttia naisista saa orgasmin uuden kumppanin kanssa ensimmäisellä yhdyntäkerralla. 67 prosenttia vakituisessa parisuhteessa olevista taas saa orgasmin joka kerta.

Psykologit selittävät tätä muun muassa kiintymysteorialla, jonka mukaan parien seksuaalinen tyydyttyneisyys kasvaa samaa tahtia kuin läheisyys ja keskinäinen luottamus.

3. Nainen voi saada rintaorgasmin

Naisen rinnat ja sukuelimet ovat suorassa yhteydessä keskenään sekä hormonaalisesti että hermojen välityksellä. Tästä on etua heti synnytyksen jälkeen, kun vauvan rinnanimeminen saa kohdun supistelemaan ja palautumaan. Siitä seuraa myös se, että pelkkä rintojen ja etenkin nännien hyväily voi tuottaa naiselle orgasmin.

Rintojen koskettelu aktivoi aivoissa saman alueen – sensorisen aivokuoren – kuin lähikontakti klitoriksen tai emättimen kanssa.