Näin seksin puute vaikuttaa

Useimipien elämässä tulee seksittömiä kausia. Selvitimme, miten se vaikuttaa terveyteen. Vaakamambo vaikuttaa olevan monin tavoin hyväksi.

Surumielin sängyn laidalla

Seksin sanotaan olevan terveellistä, mutta harvoin kerrotaan miten ja miksi. Eikö seksi tuo mukanaan ainakin seksitauteja? Ja entä sydänsurut? Mihin väite seksin terveellisyydestä perustuu? Onko selibaatilla muka jotakin haittavaikutuksia? Lue seuraavasta seksittömän elämän haitat:

  • Immuunipuolustus heikkenee - Seksi vahvistaa elimistön vastustuskykyä. Naisilla tämä johtuu siitä, että elimistö valmistautuu raskauteen. Immuunijärjestelmäkin valitettavasti tottuu säännölliseen seksiin, eikä terästäydy enää seksistä.

  • Seksihalut hiipuvat - Kun elimistö on riittävän pitkään ilman seksiä, halutkin hiipuvat. Kuinka kauan halun häviäminen kestää, on yksilöllistä.

  • Stressiherkkyys kasvaa - Hyvä seksi lievittää stressiä. Jos on tottunut säännölisesti saamaan tyydytyksen seksistä, stressaa seksin loppuminen kahta kauheammin.

  • Sydänlihas jää vaille harjoitusta - Sykettä nostava ja sydänterveyttä edistävien hormonien eritystä lisäävä seksi on hyväksi sydänterveydelle. Toisaalta, jos käyttää selibaattinsa fyysisen kuntonsa treenaamiseen, on vaikutus sydänterveydelle seksiä suotuisampi.

  • Kiihottuminen vaikeutuu - Kun seksiä ei saa, emätin unohtaa, kuinka kostutaan! Seksielämää uudelleen käynnistellessä onkin hyvä käyttää aluksi liukuvoidetta, etteivät halut katoa kipeytymisestä.

  • Aivojen muistitoimintoalueet uusiutuvat vähemmän - Selibaatin on ajateltu tarjoavatn mahdollisuuden keskittyä terkeämpiin ja jalompiin asioihin, kun seksi ei ole koko ajan mielessä. Seksi kuitenkin edistää aivojen muistitoimintoihin osallistuvan hippokampuksen neuronien kasvua.

  • Potenssi hiipuu - Pitkäaikainen seksistä pidättyminen lisää potenssivaikeuksia. Siemensyöksyjen vähyyttä pidetään mys eturauhassyövän riskiä lisäävänä tekijänä.

  • Emätin ei muutu tiukemmaksi - Seksin hylkääminen ei saa emätintä kutistumaan tyttöaikojen mittoihin.

Seksielämän ylläpitämisen hyvät vaikutukset ovat suuremmat kuin kieltäytymisen. Virtsatietulehdus vaanii ylettömästi seksiä harrastavaa henkilöä ja sukupuolitaudit ovat riskinä suojaamattomassa satunnaisessa seksissä, mutta parisuhteessa seksiä kannattaisi harjoittaa ihan jo omaksi hyväkseen. :-)

Seksi on paitsi hauskaa, myös hyväksi hyvinnoinnille. Aina ei ole kuitenkaan helppo puhua seksistä avoimesti. Käsittelemme tässä seksiä monista eri kulmista ja annamme vinkkejä iloiseen, terveelliseen seksielämään.