Seksi on terveellistä

Sopivasti seksiä vaikuttaa terveyteen yhtä suotuisasti kuin kestävyysliikunta. Vastustuskyky paranee, saat suojaa sydämelle ja saatat päästä myös kuukautiskivuista ja päänsäryistä. Seksi tekee hyvää!

2 x viikossa riittää

Seksiä 1–2 kertaa viikossa

Immuunijärjestelmä auttaa elimistöä puolustautumaan ulkoisilta mikro-organismeilta, kuten viruksilta ja bakteereilta. Tutkimusten mukaan seksi 1–2 kertaa viikossa kohottaa immunoglobuliini A:n tuotantoa elimistössä. Se on immuunijärjestelmään kuuluva proteiini, jonka avulla elimistö tunnistaa vieraita organismeja.

Haluatko vahvistaa vastustuskykyä ja pitää lentsut loitolla? Kokeile näitä kahdeksaa ruoka-ainetta.

Kaksi amerikkalaista tutkijaa Wilkesin yliopistosta Pennsylvaniasta otti sylkitestin 111 opiskelijalta. Opiskelijoiden piti samalla vastata, kuinka usein he olivat harrastaneet seksiä edellisen kuukauden aikana. Tulosten mukaan niillä, jotka olivat harrastaneet seksiä 1–2 kertaa viikossa, oli 30 prosenttia enemmän immunoglobuliini A:ta kuin niillä, jotka eivät olleet harrastaneet seksiä.

Koe osoitti myös, että myönteiset vaikutukset katosivat, jos seksiä harrastettiin useammin kuin kolme kertaa viikossa. Tulokseen voi vaikuttaa se, että näillä opiskelijoilla oli enemmän riskikäyttäytymistä ja vaihtuvia partnereita.

Huippualennus: Saat Garmin Forerunner -kellon + 12 nroa KUNTO PLUS -lehteä – SÄÄSTÄT 174,10 euroa. Napsauta tästä >>

Seksin terveellisyys pitää paikkansa

Farmakologian professori Ulf Simonsen Århusin yliopistosta suhtautuu varovaisesti johtopäätökseen, jonka mukaan seksi kaksi kertaa viikossa vahvistaa immuunipuolustusta. Mutta kun seksuaalisia toimintahäiriöitä verrataan tiettyihin sairauksiin, huomataan, että asiassa voi olla perää.

Henkilöt, joilla on esimerkiksi sidekudossairauksia, kohonnut verenpaine tai diabetes, kärsivät usein myös seksuaalisista toimintahäiriöistä. Jopa 80 prosentilla miehistä, joilla on erektio-ongelmia, on myös kohonnut verenpaine tai diabetes. Vastaavasti naiset, joilla on diabetes tai kohonnut verenpaine, kärsivät usein seksuaalisesta haluttomuudesta, sanoo Ulf Simonsen.

Seksi on yhtä hyödyllistä kuin kuntoilu

Seksi vaikuttaa sydän- ja verenkiertoelimistön toimintaan seksuaalisen halun heräämisestä aina siihen asti, kunnes orgasmi mahdollisesti saavutetaan. Syke ja verenpaine kohoavat, lihakset jännittyvät ja verenkierto paranee, mikä voi tutkijoiden mukaan selittää sitä, miksi seksi ehkäisee kolesterolin ja rasvan kertymistä verisuoniin. Vaikutus on sama kuin kestävyysliikunnalla.