Orgasmi

Seksi on sydämen asia: orgasmi edistää sydänterveyttä.

Aivot

MRI-kuvaukset ja verikokeet osoittavat, että oksitosiinihormonitaso viisinkertaistuu miehillä orgasmin aikana. Vaikutus on vielä suurempi naisilla, sillä he tarvitsevat enemmän oksitosiinia saavuttaakseen orgasmin.

Oksitosiini vaikuttaa aivojen kipukeskukseen siten, että naiset voivat sietää enemmän kipua kuin normaalisti. Aivokuvaukset osoittavat myös, että naisten G-pisteen stimulointi saa kipukynnyksen nousemaan entisestään orgasmin aikana.

Orgasmi vapauttaa elimistöön endorfiineja ja kortikosteroideja, jotka lievittävät esimerkiksi kuukautisiin, migreeniin ja ahdistukseen liittyvä kiputiloja. Oksitosiini lisää myös yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Sydän

Syke ja verenpaine voivat nousta kaksinkertaisiksi, mikä vastaa noin puolen tunnin juoksua. Testosteronin ja DHEA-hormonin määrät elimistössä kohoavat, millä on sydäntä suojaava vaikutus.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background