Halu herää

Seksistä on etua terveydelle: sukupuolinen kiihottuminen vahvistaa elimistön immuunipuolustusta.

Aivot

Kosketus vapauttaa aivoissa oksitosiinihormonia, mistä seuraa lukuisia eri reaktioita. Elimistössä alkaa erittyä endorfiinia ja testosteronia, jotka sekä biologisesti että psyykkisesti lisäävät halua tulla kosketetuksi (mikä saa oksitosiinitason kohoamaan entisestään).

Oksitosiini saa hermopäätteet erogeenisilla alueilla kuten korvanlehdissä, kaulassa ja sukupuolielimissä entistä herkemmiksi kosketukselle. Oksitosiini saa myös kipukynnyksen kohoamaan.

Sydän

Syke ja verenpaine kohoavat ja sydän pumppaa verta tehokkaammin eri puolille elimistöä, muun muassa sukupuolielinten alueelle.

Vastustuskyky

Oksitosiinitason kohoaminen vahvistaa immuunipuolustusta vähintään 24 tunnin ajan. Rotilla tehdyt eläinkokeet osoittavat, että se oksitosiinitaso, joka vastaa seksuaalista kiihottumista, voi kaksinkertaistaa haavojen paranemisnopeuden.

Hyvässä parisuhteessa elävät paranevat 30 prosenttia nopeammin kuin stressaavassa suhteessa elävät.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background