Joogaharjoitukset vahvistavat vastustuskykyä ja auttavat elimistöä torjumaan taudinaiheuttajia.

Jooga vahvistaa vastustuskykyä

Joogaharjoitteet hillitsevät matala-asteista tulehdusta ja vahvistavat elimistön omaa immuunipuolustusta.

torstai 12. helmikuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Joogaa immuunipuolutuksesi hyväksi

Mikään ei rauhoita niin hyvin kuin jooga. Joogan dynaamiset liikkeet hyödyttävät myös immuunipuolustusta, koska ne vaikuttavat tulehdusta ehkäisevästi. 

Tässä toinen konsti immuunipuolustuksen vahvistukseen.

Analysoitaessa joogatutkimuksia, joissa koehenkilöt antoivat sylki- tai verinäytteitä, havaittiin, että jooga käynnistää elimistössä tulehdustilaa ehkäisevän reaktion.

Inflammaatio eli tulehdus on osa immuunipuolustuksen toimintaa. ­Lyhyellä aikavälillä se auttaa haavojen ja tulehdusten paranemisessa, mutta jos tulehdus muuttuu krooniseksi tilaksi, siitä on vastustuskyvylle enemmän haittaa kuin hyötyä.

Lähde: Journal of Behavioral Medicine

Onko tauti kaatanut vuoteeseen ja epäilet keuhkokuumetta? Kokosimme kysymyksiä ja vastauksia viheliäisestä taudista.

Varsinkin hathajooga on terveellistä

  • Useimmissa analysoiduissa tutkimuksissa koehenkilöt harrastivat hathajoogaa, joka on perinteisin ja levinnein joogamuoto. 

  • Hathajoogassa keskeisiä ovat notkeus, voima, kehotietoisuus ja mielen ja kehon tasapaino.

  • Useimmat muut joogamuodot pohjautuvat hathajoogaan. Tahti on rauhallinen ja meditaatio sekä oikea hengitys ovat olennaisia. 
    Joogaohjelmia ja harjoitteita löydät täältä.

Joogaa pitää harrastaa usein ja vähintään puoli tuntia kerrallaan, jos haluaa vahvistaa vastustuskykyään.

Virkeänä ja terveenä läpi talven

Tahtooko treenimotivaatio hiipua, kun kelit kylmenevät ja päivät lyhenevät? Et ole ainoa. Liikunnan iloa ja motivaatiota voi kuitenkin herätellä monin konstein keskellä pimeintä talveakin. Kokosimme neljä parasta vinkkiämme treeni-innon ylläpitämiseen silloinkin, kun koleus ja pimeys koettelevat liikkujaa.

Voit myös hemmotella itseäsi kauniin naisellisella joogavaatesetillä, johon kuuluvat mukavan joustavat trikoot ja pehmeän tuntuinen ja kaunis joogapusero, jossa on avoin selkämys. Active Fitin tekninen joogavaatesetti istuu hyvin, ja vaatteiden leikkaus takaa liikkumavapauden asanassa kuin asanassa. Nyt saat setin ja 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä yhteishintaan 24,90 €.

Katso tarjous tästä

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee