8 asiaa, jotka vain siitepölyallergikot tunnistavat

Hatsii! Näistä merkeistä tiedät olevasi siitepölylle allerginen.

Nainen seisoo sateessa värikkään sateenvarjon alla

Tuoko kesäsade hymyn huulillesi? Saatat kärsiä siitepölyallergiasta.

© iStock

Tiedät, paljonko nenäliinapaketti maksaa

Et ehkä muista, paljonko maitolitra maksaa tai mikä lähikaupassa on tarjouksessa, mutta nenäliinapaketin hinnan muistat sentilleen. Muistat myös, missä hyllyssä nenäliinat ovat ja osaisit hyllylle vaikka silmät sidottuina. Sillä kun nenä alkaa keväällä valua, aikaa ei ole hukattavaksi!

Odotat innolla sadetta

Olet omassa ystäväpiirissäsi ainoa, joka toivoo edes hieman sateista kesää. Sade sitoo siitepölyn maahan, jolloin olo helpottuu.

Kuljet aurinkolasit päässä myös pilvisellä säällä

Kesän edetessä muistutat aina vain enemmän pandaa, kun jatkuva aurinkolasien käyttö saa aikaan rusketusrajat silmien ympärille. Mutta lasien käyttö helpottaa silmien ärsytystä, joten ei niistä voi luopuakaan.

Nukut helteelläkin ikkuna kiinni

Etpä ainakaan joudu murtovarkaan uhriksi keskellä yötä, kun nukut aina ikkunat kiinni. Suljetut ikkunat auttavat pitämään edes osan siitepölystä makuuhuoneen ulkopuolella.

Unohdat kaiken paitsi allergialääkkeet

Kun pakkaat lomamatkaa varten, saatat unohtaa vähemmän tärkeät jutut, kuten passin ja luottokortin, mutta muistat tärkeimmän eli allergialääkkeet. Matkatavarasi muistuttavatkin usein pientä sivuapteekkia.

Pidät piknikkejä yliarvostettuina

Söisit mieluummin sivistyneesti sisätiloissa kuin laskeutuisit nurmikolle siitepölyn sekaan syömään. Ulkona terassilla syöminenkin tuottaa sinulle tuskaa.

Puhelimeesi tulee siitepölytiedote

Olet siitepölytiedotteen uskollinen tilaaja ja luet sen aina tarkasti läpi. Tiedät, missä päin on helpointa hengittää.

Ihmiset katsovat sinua säälivästi

Ihmiset katsovat sinua usein säälivästi, koska punaisten silmien ja valuvan nenäsi kanssa näytät siltä, kuin kärsisit todella pahoista sydänsuruista tai hirveästä krapulasta.